Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Αγωνία για τις μεταγραφές στην ΑΕΚ Λάρνακας
Αγωνία για τις μεταγραφές στην ΑΕΚ Λάρνακας

Αγωνία για τις μεταγραφές στην ΑΕΚ Λάρνακας

Ο χρόνος κυλά, το νέο πρωτάθλημα πλησιάζει, αλλά μεταγραφές δεν γίνονται στην ΑΕΚ… Και όσο οι μέρες περνούν και πλησιάζουν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, τόσο αυξάνεται η αγωνία και η μουρμούρα του κόσμου για την παρατεταμένη δυστοκία που παρατηρείται φέτος στον τομέα της ενίσχυσης.

Θυμίζουμε, ότι την ΑΕΚ περιμένει αγωνιστικός γολγοθάς τις πρώτες πέντε αγωνιστικές του πρωταθλήματος, συμπεριλαμβανομένου τρία ντέρμπι με Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ και η ομάδα καλείται να παρουσιαστεί έτοιμη από κάθε άποψη, έτσι ώστε να κάνει ξεκίνημα με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα. Είναι παραδεκτό απ’ όλους ότι οι κιτρινοπράσινοι χρειάζονται απαραίτητα ποιοτική ενίσχυση. Χρειάζονται παίκτες με προσωπικότητα για να καλύψουν θέσεις κλειδιά, θέσεις στις οποίες «πονεί» η ομάδα. Και τούτο φάνηκε ξεκάθαρα στα δύο τελευταία δυνατά φιλικά παιχνίδια που έδωσε η ΑΕΚ κόντρα σε Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ. Όχι μόνο δεν σκόραρε σ’ αυτά τα ματς, αλλά μετά δυσκολίας έφτιαξε αξιόλογες ευκαιρίες. Στην άμυνα χρειάζεται ακόμα έναν καλό στόπερ, από την στιγμή που ο Γκολομπάρτ δεν είναι στα πλάνα του προπονητή. Ωστόσο, ο Ισπανός συνεχίζει να προπονείται κανονικά, παίρνει κάποιο χρόνο συμμετοχής στα φιλικά, αφού η ΑΕΚ δεν έχει καταφέρει ακόμα ν’ απαλλαγεί απ’ αυτόν και το «βαρύ» συμβόλαιό του. Στη μεσαία γραμμή είναι αισθητή η απουσία ενός ποδοσφαιριστή με οργανωτικά προσόντα. Οι Γιάννου και Χέφελ αποτελούν παρελθόν και πλέον δεν υπάρχει ο παίκτης που να κινείται πίσω από τον καθαρόαιμο φορ, να ανοίγει διαδρόμους και να τον τροφοδοτεί. Εξού και ο Τρισκόφσκι έχει… σιγήσει στα τελευταία παιχνίδια, αφού δεν έχει τα ανάλογα στηρίγματα.

Η ΑΕΚ παρουσιάζει αδυναμίες και στις πτέρυγες. Ο Ακοράν μία παίζει, μία δεν παίζει (δεν μπορεί να λογίζεται βασικός ένας παίκτης που διανύει το 38ο έτος της ηλικίας του) και η ομάδα στερείται από δύο ικανούς εξτρέμ, οι οποίοι να είναι καλοί στο «ένας εναντίον ενός», με ικανότητα να προκαλούν ρήγματα από τα άκρα στην αντίπαλη άμυνα. Κάποτε είχε και ακραία μπακ «φωτιά», που βοηθούσαν σημαντικά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από τ’ άκρα, όπως οι Ιγκόρ και Ορτίθ. Σήμερα; Ως εκ τούτου, είναι πολλές… οι ανορθογραφίες που καλούνται να διορθώσουν οι Κόντε και Κανέδα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, έτσι ώστε η ΑΕΚ να μην βρεθεί προ (αρνητικής) εκπλήξεως και από νωρίς να μείνει μακριά από τους βασικούς της στόχους. Υπενθυμίζουμε, ότι μόνο τα τελευταία δύο χρόνια από την ΑΕΚ έφυγαν ποδοσφαιριστές, όπως οι Ιγκόρ, Καταλά, Τομάς, Λαρένα, Χέφελ, Γιάννου, Τέτε, παίκτες με ποιότητα και προσωπικότητα, οι οποίοι είχαν τη δική τους συνεισφορά στο «μεγάλωμα» της ομάδας σε Κύπρο και Ευρώπη. Ποιοι αντικατέστησαν αυτούς τους ποδοσφαιριστές;

Βάσος Βάσου

Send this to a friend