Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ Στεργίδης: «Κανείς δεν μπορεί να αλλοιώσει το έμβλημα – Πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα»
Στεργίδης: «Κανείς δεν μπορεί να αλλοιώσει το έμβλημα – Πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα»

Στεργίδης: «Κανείς δεν μπορεί να αλλοιώσει το έμβλημα – Πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα»

Δεν υπάρχει ούτε ένας οπαδός της Ανόρθωσης που να μην αναγνωρίζει την παθολογική και αγνή αγάπη του Μιχαλάκη Στεργίδη για την Ανόρθωση.

Για χρόνια παράγοντας της Ανόρθωσης και πλέον ένας πιστός στρατιώτης της ιδέας της ομάδας της Αμμοχώστου και συνάμα προστάτης των ιδανικών της. Μάλιστα. τοποθέτησε μία τεράστια πινακίδα στο Λατσί και σύντομα μία άλλη μεγάλη πινακίδα της Ανόρθωσης θα είναι στο πάρκινγκ του “Αντώνης Παπαδόπουλος”.

Ο κ. Στεργίδης μιλά στο Larnakaonline Sports για την απόφαση της διοίκησης της εταιρείας να παρέμβει στο έμβλημα της ομάδας.

Μία απόφαση που δεν άρεσε στον Μιχαλάκη Στεργίδη αλλά και σε πολύ κόσμο, όμως την ίδια ώρα καλεί τους φίλους της “Κυρίας” να το δεχθούν και να πορευτούν ενωμένοι για το ξεκίνημα της σεζόν. Αποκαλύπτει τι του μετέφερε ο Ευγένιος Χαμπουλλάς για το νέο έμβλημα και μας παραθέτει τις δικές του σκέψεις.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του.

«Η θέση η δική μου σαν απλός Ανορθωσιάτης και απλό μέλος είναι ότι το έμβλημα της Ανόρθωσης είναι αναλλοίωτο και κανείς δεν μπορεί να το αλλοιώσει ή να επέμβει πάνω στο έμβλημα μας για πολλούς λόγους. Με αφορμή κάποια γεγονότα, έχουν γίνει στο σήμα της φανέλας κάποιες μικροαλλαγές ανάλογα με την επέτειο που θέλει η ομάδα να δώσει μεγαλύτερη σημασία. Οποιαδήποτε όμως αλλαγή δεν πρέπει να αλλοιώνει το βασικό έμβλημα της Ανόρθωσης. αλλά μπορούν να γίνουν. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ομολογουμένως, έγινε λίγο μεγάλη επέμβαση στο σήμα. Αλλά, δεν είναι το τέλος του κόσμου. Δεν πρέπει αυτό να μας διχάσει. Όπως μου δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, ο κ. Χαμπουλλάς προσωπικά, το έμβλημα μου είπε θα παραμείνει όπως είναι και θα έχει αυτή την παραλλαγή ειδικά για φέτος».

Δηλαδή από του χρόνου θα επιστρέψει το πρωτότυπο;
«Έτσι μου ανέφερε ο πρόεδρος. Ότι η αλλαγή αφορά την σεζόν 2020-21 για λόγους εμπορικούς κτλ. Είναι και τα 110 χρόνια σε λίγο. Δεν μπορεί κάτι που κάνουν να αρέσει σε όλους μας αλλά είμαστε υπόχρεοι, εφόσον δεν είναι κάτι το οποίο καταστρέφει την ομάδα, να το δεχθούμε. Ούτε εμένα μου άρεσε το συγκεκριμένο σήμα αλλά δεν σημαίνει ότι επειδή δεν μου άρεσε εμένα δεν θα αρέσει και στους άλλους. Είμαι υπόχρεος να το δεχθώ και να το καλωσορίσω. Δεν μπορώ να δημιουργήσω πρόβλημα εκεί που όλα είναι ήρεμα και όλα κυλούν μια χαρά στο σωματείο. Παίκτες, προπονητές, διοίκηση, φίλαθλοι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Θα δημιουργήσουμε πρόβλημα για μία σεζόν που θα μπει το σήμα πάνω; Αφού εκείνοι που διοικούν αυτό αποφάσισαν εμείς πρέπει να το στηρίξουμε».

Είναι πολλές βέβαια οι αντιδράσεις του κόσμου. Έγινε και συλλαλητήριο από τον κόσμο.
«Οι αντιδράσεις του κόσμου εγείρονται σε δυο παραμέτρους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι έγινε μεγάλη αλλαγή πάνω στο σήμα, διότι μικροαλλαγές έχουν ξαναγίνει και παλιά. Δόθηκε η εντύπωση, λανθασμένα από τη διοίκηση, ότι θα είναι το νέο έμβλημα της Ανόρθωσης. Το οποίο είναι απαράδεκτο, δεν θα το δεχθεί κανένας να είναι το σήμα της Ανόρθωσης. Είναι το έμβλημα που καθιερώθηκε το 1928 το έμβλημα της Ανόρθωσης και θα παραμείνει. Μόνο με Γενική Συνέλευση και με συντριπτική ομοφωνία μπορεί να αλλάξει το έμβλημα».

Για εμπορικούς σκοπούς πολλές μεγάλες ομάδες έχουν προβεί σε παρόμοιες αλλαγές.
«Επειδή θέλουν να πουλήσουν φανέλες κτλ. Το άλλαξαν λίγο παραπάνω απ’ όσο μπορούσαμε να το δεχθούμε. Έτσι το υπολογίζω γιατί θεωρώ τον εαυτό μου ένα απλό φίλαθλο. Για παράδειγμα αφαίρεσαν τις γραμμές μπλε με άσπρο που αν τις έβαζαν θα μπορούσαμε να το δεχόμασταν πιο… γλυκιά. Όμως, έγινε που έγινε. εμείς πρέπει να το δεχθούμε για μία σεζόν όπως μας είπαν. Εκείνο που πρέπει να κάνει η διοίκηση είναι να βγει επίσημα να ξεκαθαρίσει, γιατί στην πρόσφατη συνεδρία κανείς δεν ξέρει τι αποφάσισαν. Πρέπει να βγουν και να πουν ότι είναι για την σεζόν 2020-21 μόνο. Να το πουν και να καθησυχάσουν και τον κόσμο».

Κλείνοντας ένα μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στον κόσμο;
«Ξεκινά το πρωτάθλημα και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι εκεί. Να είμαστε δίπλα στην ομάδα. Να την υποστηρίζουμε και να την προστατεύουμε την ομάδα. Τούτη είναι η δουλειά μας».

Πάνος Λάρκος – Larnakaonline Sports

 

Send this to a friend