Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ “Καμίνι” σήμερα η Κύπρος, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 42 βαθμούς Κελσίου
“Καμίνι” σήμερα η Κύπρος, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 42 βαθμούς Κελσίου

“Καμίνι” σήμερα η Κύπρος, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 42 βαθμούς Κελσίου

Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία για εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία.

Η προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ από τις 13:00 το μεσημέρι της Πέμπτης(03/08) μέχρι τις 17:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρες, με την θερμοκρασία να φτάνει στους 42 βαθμούς.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα μετά τη διάλυση της τοπικής αραιής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά θαλάσσιοι ασθενείς 3 Μποφόρ για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, και αργότερα τοπικά βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και το απόγευμα στα νότια παράλια ισχυροί 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά στα ανατολικά και στα νότια παράλια ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια, ενώ σταδιακά λίγο ταραγμένη θα καταστεί και στα νότια παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 37 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 33 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 35 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ αργότερα αναμένεται να σχηματιστούν τοπικά αραιή ομίχλη ή και ομίχλη καθώς και χαμηλή νέφωση κυρίως στα ανατολικά, στα νοτιοανατολικά και περιοχές του εσωτερικού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί αθενείς 3 και τοπικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ, για να καταστούν αργότερα βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπιικά μεταβλητοί ασθενείς 2 με 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια παράλια λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και αργότερα λίγο ταραγμένη, ενώ στα νότια και ανατολικά παράλια θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερμός.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που από αργά το απόγευμα και μετά θα πρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά.

Την Κυριακή αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα δυτικά και στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Παρασκευή και αισθητή πτώση μέχρι την Κυριακή, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Send this to a friend