Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Άλλα λέει ο Καρούσος άλλα το Υπ.Υγείας – χάος στο Αεροδρόμιο Λάρνακας
Άλλα λέει ο Καρούσος άλλα το Υπ.Υγείας – χάος στο Αεροδρόμιο Λάρνακας

Άλλα λέει ο Καρούσος άλλα το Υπ.Υγείας – χάος στο Αεροδρόμιο Λάρνακας

Τον ισχυρισμό πως οι μάσκες υποκαθιστούν τις αποστάσεις στα αεροδρόμια διατύπωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ.
 
Ερωτηθείς σε σχέση με τις εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και δείχνουν επιβάτες στοιβαγμένους σαν σαρδέλες σε χώρους του αεροδρομίου Λάρνακας, ο κ. Καρούσος ανέφερε πως «μέσα στα αεροδρόμια το κύριο και σημαντικό θέμα είναι η χρήση μάσκας. Και είμαστε από τα λίγα αεροδρόμια στον κόσμο που έχουμε καταστήσει υποχρεωτική την χρήση μάσκας».

Ακολούθως ο κ. Καρούσος υποστήριξε πως οι ειδικοί λένε ξεκάθαρα ότι «στα αεροδρόμια ή και στα αεροπλάνα (στα αεροπλάνα να υπενθυμίσω ότι ταξιδεύει ο κόσμος και κάθεται ο ένας δίπλα από τον άλλο σε όλο το ταξίδι) η χρήση μάσκας ουσιαστικά αντικαθιστά το θέμα των αποστάσεων».

Σημειώνεται, πάντως, ότι για το Υπουργείο Υγείας, η χρήση μάσκας θεωρείται συμπληρωματικό μέτρο και δεν αντικαθιστά τις αποστάσεις, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα για την σιγουριά με την οποία ο Υπουργός Μεταφορών δήλωσε πως ουσιαστικά δεν υπάρχει πρόβλημα εάν, σε περίπτωση συνωστισμού, οι κολλημένοι ο ένας πάνω στον άλλο επιβάτες φέρουν μάσκα. Τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας τονίζουν κατ’ επανάληψη ότι είναι απαραίτητη η τήρηση των αποστάσεων.  

Πηγή : Reporter

Send this to a friend