Home ΛΑΡΝΑΚΑ Λεοντόψαρο και Γαστρονομικές Δημιουργίες στη Λάρνακα (βίντεο – φώτο)
Λεοντόψαρο και Γαστρονομικές Δημιουργίες στη Λάρνακα (βίντεο – φώτο)

Λεοντόψαρο και Γαστρονομικές Δημιουργίες στη Λάρνακα (βίντεο – φώτο)

Γέμισαν λεοντόψαρα οι κυπριακές θάλασσες και η εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας επεξεργάζεται προτάσεις, για την μετατροπή αυτού του προβλήματος σ’ ευκαιρία ώστε να λειτουργήσει προς όφελος της θαλάσσιας βιοποικιλότητας, των ψαράδων, καθώς και του εμπλουτισμού των γαστρονομικών επιλογών.

Ιδιαίτερα τα δύο ναυάγια στη Λάρνακα έχουν ήδη προσελκύσει σημαντική θαλάσσια ζωή νωρίτερα του αναμενόμενου, εξού και η τοπική εταιρεία τουρισμού εξετάζει διάφορες δράσεις που θα συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη της νέας θαλάσσιας προστατευόμενης περιοχής των τεχνητών υφάλων της περιοχής.

Σε χθεσινή εκδήλωση που έγινε σε ξενοδοχείο της Λάρνακας με την ονομασία «Λεοντόψαρο και Γαστρονομικές Δημιουργίες», έγινε λεπτομερής ενημέρωση για την εισβολή του λεοντόψαρου στις θάλασσες της Κύπρου.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της εταιρείας Τουρισμού Λάρνακας Ντίνος Λευκαρίτης είπε ότι παρά το γεγονός ότι φέτος το καλοκαίρι δεν αναμένεται να επισκεφθούν τα διάφορα καταδυτικά σημεία αρκετοί ξένοι επισκέπτες, εντούτοις η εταιρεία προετοιμάζει το έδαφος για την περίοδο που θα υπάρξουν καλύτερες μέρες για τον τουρισμό μας, δημιουργώντας εναλλακτικές μορφές τουρισμού, μεταξύ των οποίων σημαντικότατη θέση καταλαμβάνει ο καταδυτικός τουρισμός.

Το λεοντόψαρο είναι ένα εισβλητικό είδος ψαριού με προέλευση τον Ινδικό Ωκεανό, το οποίο εισήλθε στην ανατολική Μεσόγειο μέσω της διώρυγας του Σουέζ.

Όπως ενημέρωσε ο διευθύντρια του Τμ. Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών Μαρίνα Αργυρού, η απουσία φυσικών εχθρών στα νερά της Κύπρου και η πολύ μεγάλη αναπαραγωγική του δυνατότητα (συνολική εναπόθεση αυγών μέχρι και δύο εκατομμύρια ανά έτος), του έχουν επιτρέψει να εγκατασταθεί και να αυξηθεί σημαντικά, ιδιαίτερα στις νοτιοανατολικές περιοχές της Κύπρου. Ως εκ τούτου, το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών, σε συνεργασία με άλλους φορείς, υλοποιούν το πρόγραμμα Relionmed Life, που συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε., με στόχο τη διαχείριση του εν λόγω είδους ψαριού. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το λεοντόψαρο είναι εύγεστο και πολλά υποσχόμενο, αφού δίνει τη δυνατότητα για πολλές και ευφάνταστες συνταγές.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Elpida Lionfish Video 1

Send this to a friend