Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Ανησυχία στο Υπουργείο Υγείας – Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο Υπουργός
Ανησυχία στο Υπουργείο Υγείας – Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο Υπουργός

Ανησυχία στο Υπουργείο Υγείας – Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο Υπουργός

Έκτακτη σύσκεψη για αύριο Πέμπτη συγκάλεσε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, μετά τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων που εντοπίστηκαν σήμερα Τετάρτη (29/07) στην Κύπρο και χτύπησαν «καμπανάκι» στις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Υπουργείο επικρατεί ανησυχία για τον αυξημένο αριθμό των περιστατικών, με τον Υπουργό να έχει συγκαλέσει σύσκεψη με κάποια από τα μέλη της Επιδημιολογικής Ομάδας, ούτως ώστε να γίνει εξέταση των νέων δεδομένων και αξιολόγηση της κατάστασης εν όψει και της επερχόμενης συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως πληροφορούμαστε, επικρατεί γενικότερη ανησυχία, ενώ σύμφωνα με τα νέα περιστατικά, αλυσίδα μετάδοσης εμφανίστηκε και στην Λευκωσία μετά τη Λεμεσό.

Τα νέα περιστατικά αφορούν τέσσερα άτομα που είναι επαφές του ζευγαριού που έφτασε από την Ολλανδία στις 17/7 και ανακοινώθηκαν θετικοί στον ιό στις 26/7.

Είναι όλοι Κύπριοι ενώ δεν παρουσίασαν συμπτώματα.

Η αλυσίδα συνολικά απαριθμεί έξι άτομα.

Ανησυχία εξέφρασε και ο Μοριακός Ιολόγος Λεόντιος Κωστρίκης, ο οποίος ανέφερε στο SigmaLive ότι για πρώτη φορά παραβιάστηκε το όριο των 5 κρουσμάτων ανά 1000 διαγνωστικές εξετάσεις.

Πηγή: SigmaLive

Send this to a friend