Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΠΕΡΕΝΤΟΣ STORIES «Τοπίο με θέμα τη Λάρνακα της Κύπρου»
«Τοπίο με θέμα τη Λάρνακα της Κύπρου»

«Τοπίο με θέμα τη Λάρνακα της Κύπρου»

Ο ζωγράφος του πίνακα JOHAN ANDREAS HERRENBOURG ήταν και χαρτογράφος και ζωγράφος αρχιτεκτονικής τέχνης. O πίνακας κυκλοφόρησε από την Alpha Bank σε λιθόγραφο.

Γεννήθηκε στις 06.02.1824 στο Βερολίνο και πέθανε στις 14.06.1906. Μετά από τις σπουδές του στο Βερολίνο και Μόναχο έκαμε πολλά ταξίδια στο εξωτερικό.

Το 1845 επισκέφθηκε την Ελλάδα. Το 1846 με μια τουρκική αποστολή ταξίδεψε στη Συρία, την Περσία και την Κύπρο. Στην Κύπρο έκαμε τον πρώτο πλήρη χάρτη του νησιού. Το 1847 ταξίδεψε στην Αίγυπτο και την Αβησσυνία και το 1846 επίσης πήγε στην Αγγλία.

Το θέμα του πίνακα είναι τοπίο της Λάρνακας, της πόλης όπου διατηρούσαν τα κονσουλάτα τους οι Ευρωπαϊκές χώρες μέχρι και τις αρχές του 20ού αιώνα. Παρουσιάζει κτίρια, την αλυκή της περιοχής και τη γύρω φύση. Όπως συνήθιζαν οι ζωγράφοι-ταξιδιώτες της εποχής εκείνης, έκαναν σκίτσα των τοπίων που έβλεπαν και μετά τα χρησιμοποιούσαν για πίνακες. Έτσι, συχνά ενσωμάτωναν στο θέμα και κτήρια που δεν ανήκαν στο θέμα του πίνακα.

Η αρχιτεκτονική και οι πίνακές του με τοπία ήταν εμπνευσμένα από τα διάφορα ταξίδια του. Ζωγράφισε μεταξύ άλλων το «Luxor”, «Θέα πάνω στη Σιδώνα», πίνακες με δρόμο της Βαγδάτης, Ναό στην Αίγινα, την Ακρόπολη των Αθηνών, Ακρογιαλιές της Πάφου, Δρόμους του Καϊρου, ένα μοτίβο από το Νείλο, την Πεδιάδα της Θήβας, τις Πυραμίδες της Γκίζας κ.α. Όταν ήταν στο Μόναχο έκανε διάφορα μοτίβα από τη Βαυαρία.

Λούης Περεντός

Send this to a friend