Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Ετοιμόρροπα διατηρητέα στην περιοχή Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα, απειλούν να καταπλακώσουν περαστικούς (φώτο)
Ετοιμόρροπα διατηρητέα στην περιοχή Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα, απειλούν να καταπλακώσουν περαστικούς (φώτο)

Ετοιμόρροπα διατηρητέα στην περιοχή Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα, απειλούν να καταπλακώσουν περαστικούς (φώτο)

Απαράδεκτη είναι η κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές Αγίου Λαζάρου και Καλιφάτζια, στη Λάρνακα, σε σχέση με την κτηριακή κατάσταση των πλείστων διατηρητέων κατοικιών. Ενώ οι περιοχές αυτές είναι γεμάτες από διατηρητέα και ιστορικά κτήρια, εντούτοις το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες αυτών των υποστατικών δεν τα έχουν συντηρήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, εγκυμονεί κινδύνους για τους περαστικούς και προκαλεί μια άκρως αλγεινή εικόνα για τη γύρω περιοχή.

Όπως μας κατάγγειλαν περίοικοι, η κατάσταση σε ορισμένους δρόμους στην περιοχή Αγίου Λαζάρου έχει καταστεί επικίνδυνη, αφού υπάρχουν διατηρητέα που είναι ετοιμόρροπα και συχνά πέφτουν σουβάδες ή κομμάτια τοίχων στο δρόμο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι περαστικοί.

Να σημειωθεί, ότι στην εν λόγω περιοχή έχει λειτουργήσει πρόσφατα το πολυτελές ξενοδοχείο «Ίντιγκο», το οποίο εφόσον ξεπεραστούν τα προβλήματα με την πανδημία, αναμένεται να προσελκύσει μελλοντικά ξένους τουρίστες. Η θέα, ωστόσο, των ετοιμόρροπων διατηρητέων κατοικιών σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο, δημιουργεί μια πολύ άσχημη εικόνα.

Όπως πληροφορούμαστε, τα χέρια του Δήμου Λάρνακας ως προς την αποκατάσταση των διατηρητέων κατοικιών είναι «δεμένα», καθότι η νομοθεσία επιτρέπει μόνο στους ιδιοκτήτες να τα συντηρούν.

Ως εκ τούτου, ο δήμος, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την εικόνα στις ιστορικές συνοικίες του Αγ. Λαζάρου και στα Καλιφάτζια, καλείται να εξεύρει τη χρυσή φόρμουλα, ώστε να εκλείψουν οι άσχημες εικόνες, όπως φαίνονται και στα φωτογραφικά μας στιγμιότυπα, προτού οι ετοιμόρροπες οικίες καταπλακώσουν τους περαστικούς.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend