Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ Viral η φωτογραφία ψαριού με «ανθρώπινα δόντια» – Είναι όμως αληθινή;
Viral η φωτογραφία ψαριού με «ανθρώπινα δόντια» – Είναι όμως αληθινή;

Viral η φωτογραφία ψαριού με «ανθρώπινα δόντια» – Είναι όμως αληθινή;

Υπάρχει ψάρι με «ανθρώπινα» δόντια; Δεν είναι καθόλου σίγουρο. Μια φωτογραφία όμως που έχει γίνει viral στα social media και αναπαράγεται από διεθνή ΜΜΕ έχει πείσει προφανώς κάποιους ότι αυτό μπορεί να ισχύει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Daily Star» το ψάρι που απεικονίζεται στην επίμαχη φωτογραφία ανήκει σε ένα είδος που ζει στα νερά της Μαλαισίας.

Το ψάρι μονόκερων «triggerfish» ξενίζει με την όψη του καθώς τα δόντια του είναι σαν αυτά των ανθρώπων. Μπορεί να εξολοθρεύσει τους αχινούς και τα καβούρια με τις δαγκωματιές του που είναι τόσο ισχυρές αφού τρυπούν ακόμη και τις στολές των δυτών.

 

Το θαλάσσιο πλάσμα ανήκει στην οικογένεια Balistidae – και είναι γνωστά για την «κακή συμπεριφορά» τους. Σύμφωνα με το «National Geographic», αυτά τα ψάρια είναι διάσημα για την ικανότητά τους να εξολοθρεύουν κάθε εισβολέα, είτε είναι θαλάσσιο πλάσμα είτε είναι δύτης.

«Χρησιμοποιούν τα σκληρά δόντια και τα ισχυρά σαγόνια τους για να εξολοθρεύσουν τους αχινούς και τα καβούρια, αλλά το δάγκωμα τους μπορεί επίσης να τρυπήσει τις στολές των δυτών», σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα.

Δεν είναι πρώτη φορά πάντως που αλιεύεται ένα ψάρι με ανθρώπινα δόντια. Το 2014, ο 50χρονος Ρώσος Άλεκς Κορομπόφ είχε ψαρέψει στα ανοιχτά της πόλη Arkhangelsk στη βορειοδυτική Ρωσίας, πιάνοντας ένα από αυτά στον ποταμό Βόρειο Ντβίνα. Νόμιζε ότι ήταν μια κοινή τσιπούρα, αλλά όταν πήγε να το βγάλει από τα δίχτυα του, είδε ότι είχε ένα στόμα… με ανθρώπινα δόντια. «Ήταν ήδη νεκρό, αλλά όταν το πήρα και το μύρισα, ήταν σαν ζωντανό», είχε υποστηρίξει ο Ρώσος ψαράς.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι άλλα δημοσιεύματα (όπως αυτό στο CNET) αμφισβητούν τη γνησιότητα της πρόσφατης viral φωτογραφίας, επικαλούμενα ειδικούς.

Πηγή: protothema

Send this to a friend