Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΗ.ΣΥ. ΛΑΡΝΑΚΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΗ.ΣΥ. ΛΑΡΝΑΚΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΗ.ΣΥ. ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Κατόπιν τηλεδιάσκεψης η Δημοτική Ομάδα του ΔΗΣΥ Λάρνακας, αφού συζήτησε τα θέματα που απασχόλησαν πρόσφατα τη κοινωνία της Λάρνακας, επιθυμεί να εκδόσει τη πιο κάτω ανακοίνωση:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα και ανακοινώσεις, ΤΡΙΑ σοβαρά έργα της Λάρνακας φαίνεται να μην προχωρούν μέσα στα συμφωνημένα χρονοδιαγράμματα ή ακόμα και να ακυρώνονται.
Αναφερόμαστε στα πιο κάτω:

  1. Το χρονοδιάγραμμα για την μετακίνηση των καυσίμων και κυρίως του αερίου και της ασφάλτου.
  2. Την παραχώρηση του Παλαιού Νοσοκομείου από το Υπουργείο Υγείας για την μετατροπή του σε Δημοτικό Μέγαρο.
  3. Τη δημιουργία Σχολής Επιστημων και Τεχνολογίας της Θάλασσας, από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Χθες η Δημοτική Ομάδα του ΔΗΣΥ Λάρνακας ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο και μέλη της Αρχής Λιμένων σχετικά με το πρώτο θέμα.
Η διαπίστωση είναι ότι υπάρχει διγλωσσία ως προς το ποιός ευθύνεται για το πισωγύρισμα, αλλά σίγουρα η πληροφόρηση ήταν διαφωτιστική.
Ενδεχόμενα και για τα άλλα 2 θέματα να μην υπάρχει σωστή πληροφόρηση ή σωστή αντίληψη των συμφωνηθέντων.
Και για τα τρία πιο πάνω θέματα είχαμε διαβεβαίωση από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ενώπιον των αρμόδιων Υπουργών.

Εισηγούμαστε τα τρία θέματα να συζητηθούν στην Επιτροπή Ανάπτυξης στις 29 Ιουλίου. Εισηγούμαστε επίσης να ζητηθει ακρόαση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τύχουμε υπεύθυνης ενημέρωσης και να δούμε πώς προχωράμε.

Ένα τέταρτο θέμα που θα πρέπει να μας απασχολήσει είναι η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας. Η Λάρνακα προσφέρεται για πολλούς λόγους. Ενδεχόμενα μάλιστα να είναι πιο οικονομική λύση, παρά τη διαφορά απόστασης. Μια σχετική ενημέρωση από τη Αρχή Λιμένων στην επερχόμενη συνεδρία της Επιτροπής Ανάπτυξης, θα ήταν διαφωτιστική.

Send this to a friend