Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Παγιοποιείται μέχρι νεοτέρας η ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής στη Λάρνακα.

Ο υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου πληροφόρησε τον δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα, σε συνάντηση που είχαν πρόσφατα στο υπουργείο του, ότι το Υπουργείο Οικονομικών με γραπτή επιστολή του στο Υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε ότι η Ίδρυση της Σχολής Επιστημών, Τεχνολογίας και Θάλασσας του Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λάρνακα έχει παγοποιηθεί στους κρατικούς προϋπολογισμούς, ενόψει των δύσκολων δημοσιονομικών συνθηκών που προέκυψαν λόγω της πανδημίας και δεν μπορεί να συμπεριληφθεί ούτε στον μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό του προϋπολογισμού του κράτους.

Οι τελευταίες εξελίξεις προκάλεσαν μεγάλη απογοήτευση στο Δήμο Λάρνακας, που θεωρούσε ειλημμένη πολιτική απόφαση τη δημιουργία της πανεπιστημιακής σχολής, η οποία, μάλιστα, είχε εκφραστεί πάμπολες φορές και δια στόματος ΠτΔ κατά τις επισκέψεις του στη Λάρνακα.

Αυτό που προκάλεσε μεγαλύτερη απογοήτευση στην αντιπροσωπεία του Δήμου Λάρνακας είναι το γεγονός ότι ο Υπουργός Παιδείας επανάφερε θέματα όπως τον δεκαετή προϋπολογισμό ίδρυσης της σχολής, που κατά τον ίδιο θεωρείται πολύ μεγάλο ποσό και δεν γνωρίζει εάν το κράτος έχει τη δυνατότητα να τον υλοποιήσει ή όχι.

«Ως Δήμος Λάρνακας δεν πρόκειται να μείνουμε απαθής με αυτή την δυσμενή εξέλιξη είπε ο Ανδρέας Βύρας. Για ακόμα μια φορά, η Λάρνακα είναι θύμα κενών πολιτικών υποσχέσεων.

Για αυτό τον λόγο ο δήμαρχος αποφάσισε όπως στις 29 Ιουλίου συγκαλέσει την Επιτροπή Ανάπτυξης για ενημέρωση για την πιο πάνω εξέλιξη. Θα ζητηθεί, επίσης, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για συζήτηση του πιο πάνω θέματος, αλλά και όλων των άλλων μεγάλων θεμάτων που ταλανίζουν τη πόλης μας.

 

Από τις αρχές ερχόμενου Οκτωβρίου η Wizz Air Άμπου Ντάμπι, η νεότερη αερογραμμή την Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ανακοίνωσε την έναρξη πτήσεων προς το αεροδρόμιο Λάρνακας με πολύ χαμηλά ναύλα. Τα δρομολόγια θ’ αρχίσει από τις 3 Οκτωβρίου του 2020.

Τα ναύλα για τις πτήσεις είναι ήδη διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της εταιρείας (wizzair.com) και στην εφαρμογή για κινητά της αεροπορικής εταιρείας και ξεκινάνε από 29.99 ευρώ.

Ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει ότι η προσθήκη ενός ακόμα δρομολογίου της στο εκτεταμένο δίκτυο της αερογραμμής στην Λάρνακα υποδηλώνει τη μακροχρόνια δέσμευση της εταιρείας προς την πόλη της Λάρνακας και την Κύπρο γενικότερα.

«Τα 10 χρόνια λειτουργίας των πτήσεων της αεροπορικής εταιρείας Wizz Air και η μεταφορά περισσότερων από δυόμισι εκατομμυρίων επιβατών από και προς τη Λάρνακα, αποδεικνύουν ότι η Wizz Air προσφέρει πολύ ανταγωνιστικές και δημοφιλείς υπηρεσίες στο νησί».

Περαιτέρω, τονίζεται ότι το δρομολόγιο που ανακοινώθηκε από το Άμπου Ντάμπι θα προσθέσει 50.000 θέσεις ετησίως στο δίκτυο της Λάρνακας και θα συνδέσει την πόλη και την Κύπρο γενικότερα μ’ ένα νέο και συναρπαστικό ολόχρονο δρομολόγιο.

Send this to a friend