Home ΕΞΟΔΟΣ ΔΡΩΜΕΝΑ Πραγματοποιήθηκαν με τεράστια επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης «Γένεσις» στην Γκαλερί Enalia
Πραγματοποιήθηκαν με τεράστια επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης «Γένεσις» στην Γκαλερί Enalia

Πραγματοποιήθηκαν με τεράστια επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης «Γένεσις» στην Γκαλερί Enalia

Τα εγκαίνια της Οικογενειακής Έκθεσης των Ζωγράφων Πέτρου Πτωχόπουλου, Νεφέλης και Νένας Πτωχοπούλου με τίτλο «ΓΕΝΕΣΙΣ» πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 3 Ιουλίου στο χώρο της Γκαλερί Εναλία στη Λάρνακα.

Η Γκαλερί Εναλία είναι μία οικογενειακή νεοσύστατη επιχείρηση, στο πετρόκτιστο κτίσμα του 1930 το οποίο σχεδίασε και ανακαίνισε ο Αρχιτέκτονας Εσωτερικού Χώρου Γιάννης Μιχαήλ. Τη διαχείριση και επιμέλεια της Γκαλερί ανέλαβε η κόρη του Ελένη Μιχαήλ, επιστρέφοντας μετά από σπουδές και καριέρα 7 ετών στο εξωτερικό.

Οι εγκαταστάσεις δημιουργούν ένα αναγεννητικό περιβάλλον που αναδεικνύει όλες τις μορφές τέχνης και ψυχαγωγίας μεταξύ των καλλιτεχνών και του κοινού – Εκθέσεις, Εκδηλώσεις, Εορτασμοί, Συνέδρια, Κοκτέιλ και Εταιρικές Συγκεντρώσεις.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκαν πέραν των 250 ατόμων μεταξύ αυτών και οι Βουλευτές Χρίστος Ορφανίδης (ΔΗΚΟ) και Ζαχαρίας Ζαχαρίου (ΔΗΣΥ).

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Βοτανικό Πάρκο Cyherbia για τις λεμονάδες λεβάντας ως ποτό υποδοχής και τον Ζαχαρία Χατζινικόλα για τα κοκτέιλς της βραδιάς.

Φωτογράφος του event η Μελίνα Τρίγγη και σε εναέριες φωτογραφίες ο Αντρέας Φιλιαστίδης.

Γη και Νερό,

Φως και Σκοτάδι,

Δάκρυ και Ιδρώτας,

Μουσική, Κίνηση και Χρώμα.

Μία εικαστική αφήγηση 55 έργων μέσα από τα οποία το κοινό καλείται να συλλογιστεί τα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας, που όμως επίσης αφυπνίζουν την αισιοδοξία.

‘ΚΡΑΥΓΗ’ του Πέτρου Πτωχόπουλου για τα κατεχόμενα εδάφη της Μάνας Κύπρου, οι κρυμμένοι θησαυροί που παραμένουν φυλαγμένοι στο βυθό, αναμένοντας την απελευθέρωση τους.

‘ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ’ που εκφράζονται μέσα από τα όργανα και το χορό του Μουσικού Κόσμου της Νεφέλης Πτωχοπούλου.

‘ΕΚΡΗΞΗ’ συναισθημάτων στις προσωπογραφίες που δημιούργησε η Νένα Πτωχοπούλου, θέλοντας να δείξει τη δύναμη της ψυχής.

“Οι οπάλλιες στιγμές, οι υγρές και οι αέρινες που τα στοιχεία της φύσης ανθίζουν και η παλέτα η δική μου δεν συμβιβάζεται. Είναι για μένα ο εκφραστικός φορέας της καρδιάς και της παράδοσης που για μένα είναι η Κύπρος. Για μένα η ζωγραφική είναι βίωμα αγάπης, είναι το κύτταρο της ζωής. Είναι η επαφή με εσάς τους ανθρώπους αφουγκράζοντας για 46 χρόνια τον ήχο της ελευθερίας” – Πέτρος Πτωχόπουλος.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Ιουλίου 2020.

Send this to a friend