Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σιζόπουλος: Προκλητική η συμπεριφορά του ισλαμοφασίστα Προέδρου της Τουρκίας
Σιζόπουλος: Προκλητική η συμπεριφορά του ισλαμοφασίστα Προέδρου της Τουρκίας

Σιζόπουλος: Προκλητική η συμπεριφορά του ισλαμοφασίστα Προέδρου της Τουρκίας

Πραγματοποιήθηκε χθες στην Προτομή του πρωτομάρτυρα της Αντίστασης, Κόκου Φωτίου στη Λάρνακα, εκδήλωση καταδίκης του πραξικοπήματος και τιμής προς όσους αγωνίστηκαν για Δημοκρατία και Ελευθερία. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ε. Ε. ΕΔΕΚ Λάρνακας. Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος. Μετά την ολοκλήρωσε της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ δήλωσε τα ακόλουθα σχετικά με την απόφαση για την Αγία Σοφιά και το ανεπίσημο αντίγραφο της έκθεσης για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ :

“Η προκλητική συμπεριφορά του ισλαμοφασίστα Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν καθώς και των οργάνων της τουρκικής κυβέρνησης, υποδηλώνουν για ακόμα μια φορά τους επεκτατικούς στόχους της Τουρκίας σε βάρος του ελληνισμού.

Η απόφαση για μετατροπή της εκκλησίας της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί αποτελεί μια παγκόσμια πρόκληση και ένα όνειδος για την ανεξιθρησκεία αλλά και για την διαφύλαξη συμβόλων, θρησκευτικού και όχι μόνο χαρακτήρα, παγκόσμιας εμβέλειας.

Εκτιμώ ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος θα πρέπει να προχωρήσουν στη λήψη συγκεκριμένων και συντονισμένων μέτρων γιατί αυτή η συμπεριφορά της Τουρκίας δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να παραμείνει αναπάντητη.

Από το προσχέδιο για την έκθεση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ δυστυχώς για ακόμα μια φορά με λύπη διαπιστώνουμε μια προσπάθεια ουδετερότητας την οποία ο ΓΓ επιχειρεί μέσα από την έκθεση του. Δεν είναι δυνατόν η κατοχική Τουρκία να ουδετεροποιείται και να μπαίνει στην ίδια μοίρα με την κατεχόμενη Κύπρο.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει προσπάθεια έμμεσου εκβιασμού για τα ζητήματα που έχουν σχέση με την αξιοποίηση του φυσικού αερίου πριν ακόμα από την επίλυση του Κυπριακού. Πολύ περισσότερο δε σε μία κρίσιμη για την Ανατολική Μεσόγειο περίοδο, όπου η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι απαράδεκτη και προκλητική, αυτά όλα να μην καταγράφονται σε μια έκθεση.

Ελπίζουμε ότι η κυπριακή κυβέρνηση σε συντονισμό με άλλες δυνάμεις θα προσπαθήσει όσο το δυνατόν να διαφοροποιήσει προς το θετικό το περιεχόμενο αυτής της έκθεσης. Διαφορετικά λυπούμαι να παρατηρήσω ότι η ουδετερότητα την οποία ο ΓΓ του ΟΗΕ και κατ’ επέκταση ο Διεθνής Οργανισμός ακολουθεί, θα αποβεί σε βάρος της παγκόσμιας ειρήνης αλλά και των αρχών για τις οποίες ο ΟΗΕ έχει συσταθεί και λειτουργεί”.

Send this to a friend