Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Νέα μέτρα από σήμερα για το κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους
Νέα μέτρα από σήμερα για το κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους

Νέα μέτρα από σήμερα για το κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους


Νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ από σήμερα Κυριακή (12/07),  με σκοπό τη μείωση της ταλαιπωρίας του κοινού  κατά τις κυριακάτικες εξορμήσεις του, στις παραθαλάσσιες περιοχές και τα ορεινά θέρετρα.

Από σήμερα, τίθεται σε ισχύ σε ισχύ το διάταγμα που εξέδωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται η διακίνηση αρθρωτών μηχανοκίνητων οχημάτων, κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες της Κυριακής. 

Σύμφωνα με το διάταγμα, μεταξύ των ωρών 9π.μ. – 1μ.μ. και 4μ.μ. – 8μ.μ., των Κυριακών 12, 19 και 26 Ιουλίου, απαγορεύεται η διακίνηση αρθρωτών μηχανοκίνητων οχημάτων, στους αυτοκινητόδρομους, καθώς και στους υπεραστικούς δρόμους Λευκωσίας – Τροόδους, Λεμεσού – Πλατρών – Τροόδους και Πάφου – Πόλεως Χρυσοχούς.

Παράλληλα, υπάρχει ήδη σειρά μέτρων από την Αστυνομία με στόχο τη μείωση του κυκλοφοριακού χάους που παρατηρείται. 

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν την αναβαθμισμένη, φυσική παρουσία των μελών της Τροχαίας Αρχηγείου, στους αυτοκινητόδρομους και το δευτερεύον οδικό δίκτυο, για επιτήρηση της τροχαίας κίνησης και λήψη άμεσων μέτρων εκεί και όπου παρατηρούνται προβλήματα.

Επίσης, κάθε Κυριακή, η Αστυνομία εκδίδει σε τακτική βάση, αλλά και εκτάκτως, ανακοινώσεις σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο. Οι ανακοινώσεις αυτές δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας (www.cypruspolicenews.com), τους λογαριασμούς της, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter) και στην εφαρμογή για κινητές ηλεκτρονικές συσκευές (application) της Αστυνομίας.

Για σκοπούς αποφυγής ταλαιπωρίας και απάμβλυνσης των προβλημάτων, που προκαλούνται από την πυκνή κίνηση, στο οδικό δίκτυο, το κοινό καλείται να συμβουλεύεται πάντοτε τις αστυνομικές ανακοινώσεις, προτού αναχωρήσει για τον προορισμό του.

Send this to a friend