Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Οι αντιφάσεις των υπόπτων και το «αδιευκρίνιστο» των δυόμισι ωρών

Οι αντιφάσεις των υπόπτων και το «αδιευκρίνιστο» των δυόμισι ωρών

Οι σοβαρές αντιφάσεις στις οποίες φαίνεται να έπεσαν κατά την ανάκριση οι δύο ύποπτοι που κρατούνται σχετικά με τη δολοφονία του Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, άλλως Βαλεντίνου, βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ανακριτών του ΤΑΕ Αμμοχώστου, οι οποίοι προσπαθούν να λύσουν το παζλ του στυγερού εγκλήματος που διαπράχθηκε το βράδυ της 25ης Ιουνίου στο πατρικό σπίτι του θύματος, στην Ορμήδεια.

Οι δύο ύποπτοι, οι οποίοι τελούν υπό οκταήμερη κράτηση με διάταγμα του δικαστηρίου, άλλα είπαν στους αστυνομικούς όταν ηγέρθηκαν υποψίες εναντίον τους και κλήθηκαν για ανάκριση και άλλα φαίνεται ότι έπραξαν το επίδικο βράδυ, σύμφωνα με τις κινήσεις τους που καταγράφηκαν από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης κατοικίας η οποία βρίσκεται πλησίον του σπιτιού του 40χρονου, στις Βρυσούλες.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο ύποπτοι ισχυρίστηκαν ότι κατά τον ουσιώδη χρόνο διάπραξης του εγκλήματος βρισκόντουσαν στο σπίτι του 40χρονου. Από το κλειστό κύκλωμα, ωστόσο, φαίνεται ότι αναχωρούν από την κατοικία στις 9.25μ.μ. επιβαίνοντας μοτοσυκλέτας μεγάλου κυβισμού (η Αστυνομία έκανε λόγο στο δικαστήριο για δύο άτομα με κράνη που ο σωματότυπός τους μοιάζει με τους υπόπτους) και να επιστρέφουν πεζοί στην οικία, χωρίς να φορούν κράνη, στις 12.09π.μ. της 26ης Ιουνίου.

Θυμίζουμε, ότι ο φόνος του Βαλεντίνου διαπράχθηκε στις 11.10μ.μ. Υπάρχει, δηλαδή, περίπου δυόμισι ώρες… «κενό» ως προς τις κινήσεις των δύο συλληφθέντων, οι οποίες στο χρονικό αυτό διάστημα, από τις 9.25μ.μ. μέχρι τις 12.09π.μ., παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστες.

Μία άλλη αντίφαση στην οποία φαίνεται να υπέπεσαν οι ύποπτοι είναι ο ισχυρισμός τους ότι ενημερώθηκαν για το φόνο του Βαλεντίνου στις 11.30 το βράδυ μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκαν από φίλο τους, από την Αγ. Νάπα.

Όπως ισχυρίστηκαν, μετά το τηλεφώνημα που δέχθηκαν, επισκέφθηκαν τον φίλο τους στο σπίτι του. Από το κλειστό κύκλωμα, ωστόσο, φαίνεται ότι οι δυο τους αναχωρούν από το σπίτι του 40χρονου, με το αυτοκίνητο του 29χρονου, στις 12.25π.μ., δηλαδή περίπου μία ώρα μετά το τηλεφώνημα που δέχθηκαν…

Άλλη μία αντίφαση στην οποία φαίνεται να περιέπεσε ο 40χρονος συλληφθείς, ιδιοκτήτης της επίδικης μοτοσικλέτας που έχει κατασχεθεί και υποβάλλεται σ’ επιστημονικές εξετάσεις, έχει να κάνει με τον ισχυρισμό του ότι το όχημα ήταν ακινητοποιημένο.

Η μοτοσυκλέτα εντοπίστηκε σε μηχανουργείο στη Λάρνακα και σύμφωνα με την Αστυνομία λειτουργεί κανονικά…

Οι ανακριτές της υπόθεσης έχουν εύλογες υπόνοιες πως η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα συνδέεται με το φόνο του Καλλιτσιώνη, αφού όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο τα αποτυπώματα πέλματος ελαστικών που βρέθηκε στη σκηνή του φονικού θα μπορούσαν να προκληθούν από τα ελαστικά της μοτοσυκλέτας του 40χρονου υπόπτου.

Η Αστυνομία αναμένει πλέον τ’ αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων που έγιναν σε τεκμήρια, ευελπιστώντας ότι θα εξασφαλίσει περαιτέρω ενισχυτική μαρτυρία που θα την βοηθήσει στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend