Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Τι ισχύει για τους φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν στο ΗΒ μετά το Brexit;
Τι ισχύει για τους φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν στο ΗΒ μετά το Brexit;

Τι ισχύει για τους φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν στο ΗΒ μετά το Brexit;

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις της εξόδου του ΗΒ από την Ευρωπαϊκή Ένωση η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι από την ακαδημαϊκή χρονιά 2021/22 οι φοιτητές που προέρχονται από την ΕΕ δεν θα θεωρούνται «HOMES STUDENTS”, και συνεπώς δεν θα επωφελούνται τα ίδια δίδακτρα με τους Βρετανούς πολίτες. Για τους ίδιους λόγους δεν θα μπορούν να λάβουν το Φοιτητικό Δάνειο από την κυβέρνηση του ΗΒ.

Στην παρούσα στιγμή ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ τα δίδακτρα που θα χρεώνονται οι φοιτητές προερχόμενοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς επίσης δεν έχουν επιβεβαιώσει εάν θα ενταχθούν στους κύκλους των «International Students”.

Με σιγουριά σας μεταφέρουμε την απογοήτευση των ιδίων των πανεπιστημίων του ΗΒ για τις πιο πάνω εξελίξεις καθώς οι φοιτητές προερχόμενοι από την Ευρώπη αποτελούν σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι τις ποικιλότητας εθνικοτήτων και της εξέλιξης των ιδίων των πανεπιστημίων.

Στην παρούσα φάση αναμένουμε την αντίδραση της Πανεπιστημιακής κοινότητας και την ανακοίνωση τυχών αντισταθμιστικών μέτρων τα οποία θα σας μεταφέρουμε όταν και εφόσον μας ανακοινωθούν.

Ταυτόχρονα, ο όμιλος μας με την μακρόχρονη πείρα μας συνεχίζει να στηρίζει τις σπουδές στο ΗΒ και θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι φοιτητές μας θα επωφεληθούν από τα τυχών αντισταθμιστικά μέτρα πχ διάφορες υποτροφίες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για εισδοχή τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η διαδικασία της Κρατικής Χορηγίας (φοιτητικό δάνειο) ισχύει έως έχει και θα συνεχιστεί μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών σας.

Σώτια Καρατζιά Σαντάντζιελο
Διευθύντρια Εκπαιδευτικού Ομίλου Alpha Academic Consultants

Send this to a friend