Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙΡΟΣ «Σαχάρα» η Κύπρος και πορτοκαλί προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία
«Σαχάρα» η Κύπρος και πορτοκαλί προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία

«Σαχάρα» η Κύπρος και πορτοκαλί προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία

Συνεχίζονται οι συνθήκες καύσωνα με τον υδράργυρο να βρίσκεται και σήμερα στα ύψη.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε πορτοκαλί προειδοποίηση για εξαιρετικά ψηλές θερμοκρασίες για σήμερα με ισχύ από τις 13:00 μέχρι τις 17:00.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις η μέγιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό θα κυμανθεί γύρω στους 43 βαθμούς κελσίου. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να αγγίξει τους 34!

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί θαλάσσιοι ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν το απόγευµα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 43 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 35 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 34 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη ∆ευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τα απογεύµατα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, στα ορεινά. Τις νύκτες και νωρίς τα πρωινά αναµένεται τοπική χαµηλή νέφωση ή και αραιή οµίχλη, στα παράλια.

Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή τη ∆ευτέρα, παραµένοντας αισθητά πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ µέχρι την Τετάρτη θα σηµειώσει πτώση, περισσότερο αισθητή στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυµανθεί την Τετάρτη κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Send this to a friend