Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Σήμερα τα εγκαίνια της ιστορικής “ΓΕΝΕΣΙΣ” στην Γκαλερί Εναλία
Σήμερα τα εγκαίνια της ιστορικής “ΓΕΝΕΣΙΣ” στην Γκαλερί Εναλία

Σήμερα τα εγκαίνια της ιστορικής “ΓΕΝΕΣΙΣ” στην Γκαλερί Εναλία

Εγκαινιάζεται σήμερα στην Γκαλερί Εναλία η ομαδική οικογενειακή έκθεση των ζωγράφων Πέτρου Πτωχόπουλου, Νεφέλης και Νένας Πτωχοπούλου.

Ο τίτλος της έκθεσης «ΓΕΝΕΣΙΣ»:

Γη και Νερό,

Φως και Σκοτάδι,

Δάκρυ και Ιδρώτας,

Μουσική, Κίνηση και Χρώμα.

Μία εικαστική αφήγηση 55 έργων μέσα από τα οποία το κοινό καλείται να συλλογιστεί τα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας, που όμως επίσης αφυπνίζουν την αισιοδοξία. ‘ΚΡΑΥΓΗ‘ του Πέτρου Πτωχόπουλου για τα κατεχόμενα εδάφη της Μάνας Κύπρου, οι κρυμμένοι θησαυροί που παραμένουν φυλαγμένοι στο βυθό, αναμένοντας την απελευθέρωση τους. ‘ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ‘ που εκφράζονται μέσα από τα όργανα και το χορό του Μουσικού Κόσμου της Νεφέλης Πτωχοπούλου. ‘ΕΚΡΗΞΗ‘ συναισθημάτων στις προσωπογραφίες που δημιούργησε η Νένα Πτωχοπούλου, θέλοντας να δείξει τη δύναμη της ψυχής. “Οι οπάλλιες στιγμές, οι υγρές και οι αέρινες που τα στοιχεία της φύσης ανθίζουν και η παλέτα η δική μου δεν συμβιβάζεται. Είναι για μένα ο εκφραστικός φορέας της καρδιάς και της παράδοσης που για μένα είναι η Κύπρος. Για μένα η ζωγραφική είναι βίωμα αγάπης, είναι το κύτταρο της ζωής. Είναι η επαφή με εσάς τους ανθρώπους αφουγκράζοντας για 46 χρόνια τον ήχο της ελευθερίας”Πέτρος Πτωχόπουλος.

Τα εγκαίνια της έκθεσης όπως προαναφέρθηκε θα πραγματοποιηθούν σήμερα Παρασκευή 3 Ιουλίου στις 7μμ., και η έκθεση θα διαρκέσει έως μέχρι και τις 31 Ιουλίου 2020.

Περισσότερες πληροφορίες:

https://www.facebook.com/events/2879203525482285

 

Η έκθεση θα λειτουργεί απο Δευτέρα – Παρασκευή απο τις 10:00 – 14:00 16:00 – 19:00, Σάββατο 10:00 – 14:00

Διεύθυνση Γκαλερί:

Φραγκλίνου Ρούσβελτ 14 Λάρνακα , Κύπρος 6010 +357 99676646 / +357 97609662

 

Ας ρίξουμε μία ματια στην Γκαλερί Εναλία:

Η Γκαλερί Εναλία ιδρύθηκε το 2019 στη Λάρνακα ως μία πρωτοποριακή προσέγγιση ενός σύγχρονου χώρου τέχνης. Το όνομα «Εναλία» προέρχεται από το ελληνική λέξη ‘ἐνάλιος, που αντιπροσωπεύει το θαλάσσιο νησί της Κύπρου. Οι εγκαταστάσεις δημιουργούν ένα αναγεννητικό περιβάλλον που αναδεικνύει όλες τις μορφές τέχνης και ψυχαγωγίας μεταξύ των καλλιτεχνών και του κοινού – Εκθέσεις, Εκδηλώσεις, Εορτασμοί, Συνέδρια, Κοκτέιλ και Εταιρικές Συγκεντρώσεις.

Η Γκαλερί Εναλία είναι μία οικογενιακή νεοσύστατη (start-up) επιχείρηση την οποία ο πατέρας, Αρχιτέκτονας Εσωτερικού Χώρου Γιάννης Μιχαήλ δημιούργησε, σχεδιάζοντας και ανακενίζοντας το πετρόκτιστου κτίσμα του 1930 σε συνεργασία με τον Πολιτικό Μηχανικό Αντώνη Μάμα. Η ανακαίνηση των εγκαταστάσεων διέρκεσε για 3 χρόνια. Έπειτα από την ολοκήρωση του έργου, την διαχήρηση και επιμέλεια της Γκαλερί ανέλαβε η κόρη του Ελένη Μιχαήλ, επιστρέφοντας μετά από σπουδές και καριέρα 7 ετών στο εξωτερικό.

 

Ο Γιάννης Μιχαήλ, απόφοιτος της Σχολής Βαλαλό Art & Design – Αθήνα και Πανεπιστήμιο Derby – UK, εξιδικεύεται στον σχεδιασμό κτιρίων και την αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου, όπως και τη κατασκευή αρχιτεκτονικών μοντέλων υψηλών προδιαγραφών στην Κύπρο και το εξωτερικό. Επιπρόσθετα, συνεργάζεται με αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, επιχειρηματίες ανάπτυξης γης, κατασκευαστικές εταιρίες και ιδιώτες για το σχεδιασμό χώρων διαβίωσης και επαγγελματικών χώρων. Η δραστηριότητα του δεν περιορίζεται στο σχεδιαστικό μέρος, αλλά και στην επίβλεψη έργων, τόσο στο δημιουργικό στάδιο όσο και στην ολοκλήρωση τους, καθώς και στις ανακαινίσεις χώρων. Ο Γιάννης Μιχαήλ ασχολείται επίσης με τον σχεδιασμό και δημιουργία εικαστικών κοσμημάτων. Μέσα από την πολύπλευρη του πορεία στις τέχνες, ξεκινώντας από τα 12 χρόνια παραμονής στην Αθήνα μέχρι και τις μετέπειτα του επαγγελματικές δραστηριότητες στην Κύπρο και στο εξωτερικό, ίδρυσε τη Γκαλερί Εναλία ως μία έδρα όπου θα μπορούν να συνυπάρχουν όλες οι μορφές τέχνης και ο διάλογος με το ευρύτερο κοινό.

Η Ελένη Μιχαήλ αποφοίτησε με Άριστα στο Πτυχίο BSc in International Hospitality & Tourism από το Πανεπιστήμιο του Σάρρεϋ και το Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ. Έχει παραδώσει συμβουλευτικές μελέτες βιωσιμότητας στη δημόσια πολιτική και τον σχεδιασμό, καθώς και στην ανάπτυξη στρατηγικής διαχείρισης επιχειρήσεων για συντεχνίες στην Αγγλία, την Ισπανία και το Χονγκ Κονγκ. Η Ελένη διέπρεψε στους κλάδους του Food & Beverage και του Hospitality σε κορυφαία πεντάστερα ξενοδοχεία και εστιατόρια Michelin στο Λονδίνο μέχρι την Κοπεγχάγη και τη Νέα Υόρκη.

Λίγα Λόγια απο την ίδια:

«Η φυσική μου κλίση προς τις τέχνες κατοπτριζόταν καθ ‘όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής μου καριέρας, ακόμα και στο κομμάτι της γαστρονομίας, την ανώτατη για μένα τέχνη στη ψυχή μου. Τα βιώματα μου στο εξωτερικό και η εξειδίκευση μου στον τομέα της Βιωσιμότητας (Sustainability) μου ενέπνευσαν και τη δίψα για αναβίωση της κουλτούρας μας μέσα από την τέχνη, ως μέσο του επιμόρφωσης του λαού μας αλλά και ως μέσο ανάπτυξης και διεύρυνσης της τουριστικής οικονομίας της Κύπρου. Έτσι και με την επιμέλεια της Έκθεσης ‘ΓΕΝΕΣΙΣ’, στοχεύω στην συλλογική αφύπνιση των επίκαιρων ζητημάτων που αντανακλώνται μέσα από τα έργα της Οικογένειας Πτωχόπουλου – της στέρησης της ελευθερίας, του χαμένου πολιτισμού, του ρατσισμού και της υποκρισίας, τα οποία όμως δεν παύουν να φωνάζουν για λύτρωση μέσα από την αλληλεγγύη και την αναψυχή”.

 

Send this to a friend