Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Άγνωστοι νυχτοβάτες βανδάλισαν τάφους ηρώων του 55-59 στο κοιμητήριο Αυγόρου (φώτο – βίντεο)
Άγνωστοι νυχτοβάτες βανδάλισαν τάφους ηρώων του 55-59 στο κοιμητήριο Αυγόρου  (φώτο – βίντεο)

Άγνωστοι νυχτοβάτες βανδάλισαν τάφους ηρώων του 55-59 στο κοιμητήριο Αυγόρου (φώτο – βίντεο)

Σε καταγγελία στην Αστυνομία προχώρησε η κοινότητα Αυγόρου, καθώς χθες βράδυ άγνωστοι νυχτοβάτες βανδάλισαν τους τάφους ηρώων του 1955-1959 στο κοιμητήριο της κοινότητας.

Σύμφωνα με τον Κοινοτάρχη Αυγόρου, κ. Παναγή Μιχαηλά, έκλεψαν τους δυο χάλκινους σταυρούς από τα μνήματα και την κλοπή διαπίστωσαν εργάτες του Κοινοτικού Συμβουλίου, οι οποίοι βρίσκονταν στον χώρο για να εκτελέσουν εργασίες καθαρισμού, αφού την Κυριακή θα τελεστούν τα μνημόσυνα των ηρώων.

“Λυπούμε για την πράξη αυτή στους τάφους των ηρώων. Το έχουμε καταγγήλει στην Αστυνομία και αναμένουμε έρευνες. Πρέπει να έχει γίνει Τρίτη ή Τετάρτη βράδυ” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Μιχαηλάς.

Το περιστατικό ήδη εξετάζει η Αστυνομία ενώ έχουν ληφθεί καταθέσεις από τους εργάτες που διαπίστωσαν την κλοπή.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι βανδαλισμοί έγιναν στους τάφους των ηρώων Παναγή Ζαχαρία και Λουκίας Λαουτάρη Παπαγεωργίου, οι οποίοι έπεσαν και οι δυο στις 5 Ιουλίου του 1958 στη μάχη που δόθηκε στην πλατεία του χωριού κατά των Άγγλων.

Η Λουκία Λαουτάρη Παπαγεωργίου ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών και έγκυος όταν έπεσε ενώ είχε γιο αγνοούμενο του 1974. Ο Παναγή Ζαχαρίας ήταν πατέρας πέντε παιδιών.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend