Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ο ΚΟΑ διοργανώνει την 6η Ετήσια Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού
Ο ΚΟΑ διοργανώνει την 6η Ετήσια Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

Ο ΚΟΑ διοργανώνει την 6η Ετήσια Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

23 – 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ανοικτή Πρόσκληση σε όλους τους φορείς για να συμμετάσχουν

Κύπρος και Ευρώπη έχουν αρχίσει την προετοιμασία για τη διοργάνωση της 6ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού. Ο ΚΟΑ σε συνεργασία με όλους τους φορείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκστρατεία, επιδιώκει και φέτος να διαδώσει το μήνυμα #BeActive σε όλους τους συμπολίτες μας, μέσα από τις διάφορες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν, δίνοντας τους την ευκαιρία να γνωρίσουν και να υιοθετήσουν έναν υγιή και ενεργό τρόπο ζωής.

Η φετινή διοργάνωση είναι ιδιαίτερη και καλείται να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις λόγω της πανδημίας Covid-19 και των επιπτώσεων της σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου και του αθλητισμού, αλλά και να αναδείξει τη σημασία της αθλητικής ενασχόλησης ως τρόπο ζωής προβάλλοντας πρωτοβουλίες προκειμένου να παρακινηθούν οι πολίτες να είναι σωματικά δραστήριοι.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη αθλητική εκστρατεία παγκοσμίως, η οποία διοργανώνεται στην Ευρώπη. Στόχος της είναι η αύξηση του επιπέδου σωματικής άσκησης και συμμετοχής στη φυσική δραστηριότητα και στον αθλητισμό. Η διοργάνωση της το 2019 αποτέλεσε ρεκόρ αφού διοργανώθηκαν 135,700 αθλητικές εκδηλώσεις σε 42 χώρες και υπολογίζεται ότι συμμετείχαν 55 εκατομμύρια ευρωπαίοι πολίτες.

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, η 6η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη την περίοδο 23 – 30 Σεπτεμβρίου 2020, κάτω από την ομπρέλα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όλες οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού συγχρηματοδοτούνται μέσα από το Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα Erasmus +.

Εθνικός Συντονιστικός Φορέας της εκστρατείας στην Κύπρο είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, ο οποίος έχει το γενικό συντονισμό για την υλοποίηση της εκστρατείας σε παγκύπρια βάση. Με βάση αυτήν του την ιδιότητα, ο ΚΟΑ απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους φορείς του δημόσιου, ιδιωτικού τομέα και μη-κυβερνητικών οργανώσεων που σχετίζονται με τη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό (αθλητισμός, εκπαίδευση, υγεία, τοπική αυτοδιοίκηση, νεολαία, εργασιακό περιβάλλον, διακινήσεις, ιδιωτικές επιχειρήσεις, κ.α.) να συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, να προωθήσουν τη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό και να προβάλουν τις υπηρεσίες και προγράμματα τους, συμβάλλοντας στην αύξηση των ευκαιριών πρόσβασης και συμμετοχής στην άθληση.

Ο ΚΟΑ θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη στις 3 Ιουλίου 2020 μεταξύ 11:00 – 13:00, με στόχο την ενημέρωση των φορέων που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην 6η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού. Σκοπός της συνάντησης είναι η εκτενής ενημέρωση και παραχώρηση πληροφοριακού υλικού αλλά και ο συντονισμός και προγραμματισμός των ενεργειών που θα πραγματοποιηθούν πριν και κατά τη διάρκεια της εκστρατείας λαμβάνοντας υπόψη και τα νέα δεδομένα που προκύπτουν για τη διοργάνωση λόγω της εξέλιξης της πανδημίας Covid-19.

Οι φορείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην τηλεδιάσκεψη για να ενημερωθούν για τη διοργάνωση #BeActive 2020, θα πρέπει να κάνουν την εγγραφή τους πατώντας στο σχετικό σύνδεσμο: https://forms.gle/iWMi6pdT77uCHGM9A ή μέσω της ιστοσελίδας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού στην Κύπρο www.beactive.cy . Μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής τους θα λάβουν μήνυμα στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, στο οποίο θα αναφέρεται ο σύνδεσμος της τηλεδιάσκεψης και ο κωδικός σύνδεσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την όλη διοργάνωση και την τηλεδιάσκεψη της 3ης Ιουλίου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Εθνική Συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, στο τηλέφωνο 22897204 και email: [email protected]

Send this to a friend