Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΠΕΡΕΝΤΟΣ STORIES Ο καφενές του Πούλλου ή της “Δροσιάς” στη Λάρνακα
Ο καφενές του Πούλλου ή της “Δροσιάς” στη Λάρνακα

Ο καφενές του Πούλλου ή της “Δροσιάς” στη Λάρνακα

Ποιος δεν το έχει σαν σημείο αναφοράς το καφενείο του Πούλλου ή της «Δροσιάς», που βρίσκεται στη γωνιά των Λεωφόρων Γρ. Αυξεντίου και Θεσσαλονίκης στη Λάρνακα!

Σήμερα, περνώντας από το σημείο αυτό, θα δείτε  ότι, το καφενείο έχει μετατραπεί σε σύγχρονη καφετηρία.

Η ιστορία του αρχίζει γύρω στο 1945 και το διαχειριζόταν ο Γιώρκος ο Τέρατσος από την Άχνα, που εκτός από αυτό το καφενείο , είχε και το καφενείο ΝΕΑΠΟΛΗ, λίγο πιο πάνω από τα φώτα της Δροσιάς , αλλά και το διπλανό υπαίθριο σινεμά ΑΤΤΙΚΟΝ.

Στη συνέχεια ο καφενές άλλαξε πολλά χέρια. Μετά τον Τέρατσο ήταν ο Μήτσιος με τη γυναίκα του τη Μαρκαρού, ο αδελφός του Μήτσιου ο Νίκος, διάφοροι άλλοι για λίγο καιρό

( μεταξύ τους και ο Κάπελλος), και γύρω στο 1955 το παρέλαβε ο Γιώρκος ο Πούλλος, ο οποίος για λίγα χρόνια διαχειριζόταν και το διπλανό  ΑΤΤΙΚΟΝ.

Το καφενείο, εκτός από τα παραδοσιάκα ποτά ( καφές, τσάι, σουμάδα) είχε και πορικά όπως τα γνωστά «λίζα». Το χαρτί και το τάβλι ήταν μέσα στις καθημερινές εικόνες.  Έξω από το καφενείο ο Παναής με τα παιδιά του έκαναν πάνω σε ένα αμαξούδι σουβλάκια, τα οποία πουλούσαν και στους θαμώνες του σινεμά. Κάποτε, στο καφενείο σέρβιραν ποτό με μεζέ και πουλούσαν και οφτό κλέφτικο.

Αυτά και πολλά άλλα  μας είπαν για το καφενείο το Πούλλου η κόρη του Φωτούλλα και ο Κίκης Κύπαρης, που τους ευχαριστούμε από καρδιάς.

Λούης Περεντός

 

 

Send this to a friend