Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Αυξημένες από σήμερα οι ποινές για τα υποστατικά που παραβιάζουν τους κανόνες…
Αυξημένες από σήμερα οι ποινές για τα υποστατικά που παραβιάζουν τους κανόνες…

Αυξημένες από σήμερα οι ποινές για τα υποστατικά που παραβιάζουν τους κανόνες…

Το νομοσχέδιο που προβλέπει αύξηση ποινών για επιχειρήσεις που παραβιάζουν τα διατάγματα περί λοιμοκάθαρσης πήρε χθες το “πράσινο φως” από την Ολομέλεια της Βουλής.

Από σήμερα οι Αστυνομικοί βάζουν στη “φαρέτρα” τους τις αυξημένες ποινές ενώ με εντολή του Αρχηγού Αστυνομίας θα εκδίδεται “Ειδοποίηση Απαγόρευσης” , για τα υποστατικά που παραβιάζουν τους κανόνες.

Σημειώνεται ότι η “Ειδοποίηση Απαγόρευσης” θα τίθεται σε άμεση εφαρμογή και θα έχει διάρκεια μέχρι πέντε μέρες ενώ ακολούθως ο αρχηγός της Αστυνομίας θα πρέπει να ενημερώσει γραπτώς τον Γενικό Εισαγγελέα. Την ίδια στιγμή,  παρέχεται δυνατότητα σε μέλος της Αστυνομίας να εισέρχεται χωρίς προειδοποίηση σε οποιοδήποτε υποστατικό, όπου διεξάγεται οικονομική δραστηριότητα, μετά από υποψία ότι διαπράττεται αδίκημα. Σημειώνεται επίσης ότι εξαίρεση αποτελούν τα οικιακά υποστατικά.

Τα νέα εξώδικα..

Α. Για επιχειρήσεις ή χώρους όπου διεξάγεται οικονομική δραστηριότητα σε σχέση με αγαθά ή υπηρεσίες με ωφέλιμο χώρο εξυπηρέτησης πελατών μέχρι 50 τ.μ., σε περίπτωση πρώτης παράβασης €500, δεύτερης παράβασης σε €1.000.

Β. Για επιχειρήσεις ή χώρους όπου διεξάγεται οικονομική δραστηριότητα σε σχέση με αγαθά ή υπηρεσίες με ωφέλιμο χώρο εξυπηρέτησης πελατών από 51τ.μ. μέχρι 101τ.μ., σε περίπτωση πρώτης παράβασης €750, δεύτερης παράβασης €1.500.

Γ. Για επιχειρήσεις ή χώρους όπου διεξάγεται οικονομική δραστηριότητα σε σχέση με αγαθά ή υπηρεσίες με ωφέλιμο χώρο εξυπηρέτησης πελατών από 101τ.μ. μέχρι 200τ.μ., σε περίπτωση πρώτης παράβασης €1.500, δεύτερης παράβασης €3.000.

Δ. Για επιχειρήσεις ή χώρους όπου διεξάγεται οικονομική δραστηριότητα σε σχέση με αγαθά ή υπηρεσίες με ωφέλιμο χώρο εξυπηρέτησης πελατών άνω των 201τ.μ., σε περίπτωση πρώτης παράβασης €4.000, δεύτερης παράβασης €8.000.

Ε. Για επιχειρήσεις με ωφέλιμο χώρο εξυπηρέτησης πελατών 501τ.μ. και άνω, προβλέπεται πρώτο εξώδικο €8.000 και σε δεύτερη παράβαση €16.000

Σε περίπτωση που κάποιο υποστατικό παραβεί το διάταγμα τρίτη φορά, τότε ή θα επαναλαμβάνεται η δεύτερη ποινή ή το υποστατικό θα οδηγείται στο δικαστήριο.

Σε δηλώσεις του χθες ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης ανέφερε μεταξύ άλλων,
“Δεν είναι θέμα να κλείνουμε επιχειρήσεις, δεν επιδιώκει κάποιος να κλείνει επιχειρήσεις. Η επιδίωξη και ο σκοπός είναι να βεβαιωθούμε ότι δεν θα υπάρξει παραβίαση των νόμων και των κανονισμών έτσι ώστε να βεβαιωθούμε ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε να αποφύγουμε την πιθανή επαναφορά του ιού στην κοινωνία μας.

Περισσότερα στο: https://www.alphanews.live/cyprus/tis-nees-ayximenes-poines-bazoyn-apo-simera-sti-faretra-toys-oi-astynomikoi?fbclid=IwAR1RWUZAUDmmO5tn6idlspUnggWyBZDWo0G31MYVazyAguQ2h_a8YCINzII

Send this to a friend