Home ΛΑΡΝΑΚΑ Απάντηση ΑΚΕΛ σε ΔΗΣΥ για Λιμάνι-Μαρίνα
Απάντηση ΑΚΕΛ σε ΔΗΣΥ για Λιμάνι-Μαρίνα

Απάντηση ΑΚΕΛ σε ΔΗΣΥ για Λιμάνι-Μαρίνα

Αυτούσια η ανακοίνωση των Βουλευτών του ΑΚΕΛ Λάρνακας:

Το έργο της ενιαίας ανάπτυξης του Λιμανιού – Μαρίνας Λάρνακας, αποτελεί  έργο ζωτικής σημασίας τόσο για τη Λάρνακα όσο και για τον τόπο.
Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι με βάση τα όσα ειπώθηκαν στην Eπιτροπή Mεταφορών την περασμένη Παρασκευή,   φαίνεται ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση των διαδικασιών υπογραφής των συμβολαίων.


Ως  ΑΚΕΛ πρωτοστατήσαμε μαζί με άλλες πολιτικές δυνάμεις και ομάδες πολιτών της Λάρνακας και δώσαμε μάχες για την αποτροπή των μεθοδεύσεων της Κυβέρνησης Αναστασιάδη  με συμπαραστάτες αυτούς που σήμερα μας κάνουν μαθήματα. Δώσαμε μάχες για να αποτρέψουμε τους σχεδιασμούς  τους για μετατροπή του Λιμανιού ως  βιομηχανικού /ενεργειακού. 

Η στάση που κράτησε τότε ο ΔΗΣΥ είναι και ο λόγος που σήμερα προσπαθεί να οικειοποιηθεί τους αγώνες που δόθηκαν.


Επαναλαμβάνουμε ότι η προϊστορία και η στάση της κυβέρνησης Αναστασιάδη, έναντι της Λάρνακας, μας ανάγκασε  να ζητήσουμε κοινοβουλευτικό έλεγχο της συμφωνίας. Με μοναδικό σκοπό την προστασία  του δημόσιου συμφέροντος, των εργαζομένων, των υφιστάμενων χρηστών αλλά και πρόνοιες  που να αποτρέπουν τις καταχρηστικές αυξήσεις χρεώσεων επηρεάζοντας αρνητικά τις εμπορικές δραστηριότητες του λιμανιού.
Η εμπειρία με το λιμάνι της Λεμεσού άλλωστε, δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.


Η έγνοια μας ήταν, είναι και παραμένει  το συμφέρον της Λάρνακας και του τόπου και οι οποιες τοποθετήσεις μας εκπορεύονται από αυτό.


Αντίθετα η έγνοια του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι να πάρει τα εύσημα η Κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού και αυτό διεφάνει  τόσο μέσα από τη συνεδρία της Επιτροπής Μεταφορών όσο και από την ανακοίνωση της Δημοτικής Ομάδας του ΔΗΣΥ.


Ας αφήσουν κατά μέρος τα εποικοινωνιακά παιχνίδια,  τις αυτοπροβολές και τα λιβανίσματα.
Εκείνο που προέχει, είναι το έργο να προχωρήσει με γνώμονα το καλό της Λάρνακας. Το ΑΚΕΛ υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, και επουδενί θέτει προσκόμματα για την υλοποίηση του έργου και ούτε επιδιώκει αχρείαστες καθυστερήσεις.


Δηλώνουμε τη στήριξη μας στις προσπάθειες του Δημάρχου Λάρνακας και του Δημοτικού Συμβουλίου για την επίτευξη του στόχου όλων των Λαρνακέων. Τα εύσημα σε όποιον ανήκουν θα τα αποδώσει ο κόσμος της Λάρνακας ο οποίος είναι ο καλύτερος κριτής για όλους μας.


Λάρνακα, 15/6/20

Send this to a friend