Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Stop στην επιδότηση μισθού μετά τις 12 Οκτωβρίου
Stop στην επιδότηση μισθού μετά τις 12 Οκτωβρίου

Stop στην επιδότηση μισθού μετά τις 12 Οκτωβρίου

«Η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να στηρίξει καμία επιχείρηση της Κύπρου μέσω του μέτρου της επιδότησης μισθού μετά τις 12 Οκτωβρίου του 2020», τόνισε στο InBusinessNews αρμόδια κυβερνητική πηγή, εξηγώντας πως αυτή είναι και η εξουσιοδότηση που της έχει δοθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η ίδια πηγή μας ανέφερε πως την προσεχή Παρασκευή ή το προσεχές Σάββατο, θα γίνει νέα συνάντηση με τις εργοδοτικές οργανώσεις και τις συντεχνίες, όπου και θα τους κοινοποιήσουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης και ακολούθως θα προβούν σε δηλώσεις.

Ως γνωστό η κυβέρνηση στις 5 Ιουνίου σε συνάντηση στο Προεδρικό είχε ακούσει τις εισηγήσεις και τα θέλω των εργοδοτικών οργανώσεων που ήταν μεταξύ άλλων:

-Η στήριξη των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο μέχρι τον Μάρτιο του 2021
-Η στήριξη των υπολοίπων επιχειρήσεων που μειώθηκε ο κύκλος εργασιών τους πέραν του 30%
-Επιδότηση προς ξενοδοχεία για αύξηση εσωτερικού τουρισμού.

Η κυβέρνηση πάντως στέλνει μήνυμα πως θα υπάρξουν μεν ανακοινώσεις, αλλά θα είναι πολύ πιο στοχευμένες. «Θα στηρίξουμε τους τομείς που έχουν περισσότερες δυσκολίες και χρειάζονται επιπλέον δεκανίκια όπως τον τουρισμό. Αλλά επαναλαμβάνω, αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να συνεχίσουν σε καμία περίπτωση μέχρι τον Μάρτιο του 2021, ούτε καν μέχρι το τέλος του χρόνου», ξεκαθάρισε η ίδια πηγή.

Την ίδια ώρα εργοδοτικές οργανώσεις και συντεχνίες παραμένουν στο σκοτάδι, καθώς δεν γνωρίζουν τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Στέλνουν πάντως μήνυμα πως οι όποιες αποφάσεις πρέπει να είναι προϊόν διαλόγου και όχι τελικών ανακοινώσεων, σημειώνοντας ωστόσο πως αντιλαμβάνονται πως δεν είναι απεριόριστη η στήριξη που μπορεί να τους παρέχει το κράτος.

Πηγή: InBusinessNews

Send this to a friend