Home ΛΑΡΝΑΚΑ Παραδόθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αθηένου (φώτο)
Παραδόθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αθηένου (φώτο)

Παραδόθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αθηένου (φώτο)

Έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο καθυστέρηση και μετά από πολλές παραστάσεις, έγινε τελικά χθες (5/6) η επίσημη παράδοση του Αγροτικού Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηένου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου.

Την παράδοση έκανε ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς προς τον Αν. Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πολύβιο Χατζηβασιλείου.

Η ανέγερση του Αγροτικού Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηένου στοίχισε περίπου 200.000 ευρώ. Τα σχέδια ετοιμάσθηκαν από το Τμήμα Δημοσίων Έργων, τις προσφορές και την επίβλεψη του έργου προώθησε ο Δήμος Αθηένου, ενώ όλο το κόστος καταβλήθηκε από την Κυβέρνηση. Πλέον, η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα προωθήσει τις διαδικασίες για την επίπλωση και τον εξοπλισμό του σταθμού με οχήματα και την κατάλληλη εξάρτηση, έτσι ώστε σύντομα ο σταθμός να τεθεί σε λειτουργία ως αγροτικός πυροσβεστικός σταθμός.

Ο Δήμαρχος Αθηένου Κ. Καρεκλάς ευχαρίστησε  θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην ετοιμασία των σχεδίων και στην κατασκευή του σταθμού.

Όπως δήλωσε, πρόκειται για ένα έργο που αποτελούσε αναγκαιότητα για την περιοχή, το οποίο θα ανεβάσει το επίπεδο διαβίωσης και ασφάλειας των κατοίκων, που ζουν ως ακρίτες στην ημικατεχόμενη, από τα τούρκικα στρατεύματα, Αθηένου εδώ και 46 χρόνια.

Ο νέος πυροσβεστικός σταθμός, ο οποίος βρίσκεται σε μια νευραλγική τοποθεσία μεταξύ των επαρχιών Λάρνακας – Λευκωσίας και πλησίον της νεκρής ζώνης, θα επανδρώνεται από εθελοντές και θα ανταποκρίνεται σε περιπτώσεις πυρκαγιών στη γύρω περιοχή.

Ειδικά, από τη νεκρή ζώνη οι πυρκαγιές ήταν σύνηθες φαινόμενο τα τελευταία χρόνια και η λειτουργία του αγροτικού πυροσβεστικού σταθμού αναμένεται ν’ αμβλύνει το πρόβλημα.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend