Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ Αλυσίδα ζωής για τον Λευτέρη που χρειάζεται να μεταβεί για θεραπεία στην Αμερική (video)
Αλυσίδα ζωής για τον Λευτέρη που χρειάζεται να μεταβεί για θεραπεία στην Αμερική (video)

Αλυσίδα ζωής για τον Λευτέρη που χρειάζεται να μεταβεί για θεραπεία στην Αμερική (video)

Οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας καλούνται να δώσουν το παρόν τους για άλλη μία φορά και να στηρίξουν ένα συνάνθρωπο μας που το έχει πραγματική ανάγκη. Πρόκειται για τον Λευτέρη Ελευθερίου 39χρονών, ο οποίος από το 2014 έχει διαγνωστεί με μερική οξεία πλαστική λευχαιμία, οπότε και άρχισε ένας δύσκολος και επίπονος αγώνας για να κρατηθεί στη ζωή.

Η αδερφή του Κούλλα Ελευθερίου καλεί τους πολίτες, μέσα από την εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν για να σωθεί η ζωή του Λευτέρη.

«Η αγάπη του για το 13 χρονών παιδί του, η επιθυμία του να το δει να μεγαλώνει και να πραγματοποιεί τα όνειρα του, η πίστη του στο θεό του δίνει δύναμη να παλεύει μέχρι σήμερα», υπογράμμισε η κα Ελευθερίου.

Αυτή τη στιγμή, ο Λευτέρης βρίσκεται στο Ισραήλ, όπου και μεταφέρθηκε από τις έξι του Μάη, με αεροάμπουλα για να υποβληθεί σε ακόμα μία θεραπεία ενώ επείγει η μεταφορά του στην Αμερική σε εξειδικευμένο κέντρο της χώρας.

Η κλινική θεραπεία, στην οποία πρέπει να υποβληθεί ο Λευτέρης κοστίζει 1.5 εκατομμύριο ευρώ ενώ η Κυβέρνηση παραχώρησε στην οικογένεια 300.000 ευρώ, για ανθρωπιστικούς λόγους.

Παρόλα αυτά, ο δρόμος ακόμα είναι μακρύς μέχρι να συμπληρωθεί το χρηματικό ποσό που χρειάζεται ο Λευτέρης γι’ αυτό και ξεκίνησε έρανος από την οικογένεια του, με την άδεια του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η κα Ελευθερίου, ανέφερε ότι τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που εφαρμόστηκαν για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού παγιοποιήσαν την διεξαγωγή του εράνου για κάποιο διάστημα.

«Μη έχοντας που αλλού να στραφούμε, στρεφόμαστε στους συμπολίτες μας, στους συνανθρώπους μας, που έχουν δείξει μεγαλείο ψυχής σε ανάλογες περιπτώσεις, όπως αυτή του αδελφού μου. Παρακαλώ τον κόσμο, να προσφέρει ότι μπορεί, η κάθε εισφορά είτε μεγάλη, είτε μικρή είναι πολύτιμη και καθοριστική για τη ζωή του», ανέφερε η κα Ελευθερίου.

Τέλος, η αδερφή του σημείωσε, «ας δημιουργήσουμε μία αλυσίδα ζωής για τον Λευτέρη, είναι πάρα πολύ μεγάλος ο αγώνας, μπορούμε να τα καταφέρουμε, μπορούμε να δώσουμε μία δεύτερη ευκαιρία στον Λευτέρη. Δεν έχουμε άλλο χρόνο, δεν μπορεί να συνεχίσει να υποβάλλεται σε άλλες θεραπείες, είναι άμεση η ανάγκη» ενώ απεύθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες να βοηθήσουν με οποίον τρόπο μπορούν.

1fotoo

2fff

Πηγή : ANT1

Send this to a friend