Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΥΓΕΙΑ Υπάρχουν 3 τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε να τρώμε με άδειο στομάχι
Υπάρχουν 3 τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε να τρώμε με άδειο στομάχι

Υπάρχουν 3 τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε να τρώμε με άδειο στομάχι

Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που εξηγούν γιατί πρέπει να αποφεύγουμε να καταναλώνουμε αυτές τις τροφές με άδειο στομάχι, μολονότι, κάποιες εξ αυτών θεωρούνται και πολύ υγιεινές τροφές.

Δείτε αναλυτικά ποιες είναι οι τροφές, που καλό είναι να αποφεύγουμε να τις τρώμε, όταν έχουμε εντελώς άδειο στομάχι.

Μπανάνες

Μπορεί να είναι γευστικές και να κάνουν πολύ καλό στον οργανισμό μας ωστόσο αν φάμε μια μπανάνα με άδειο στομάχι τα επίπεδα μαγνήσιου στον οργανισμό αυξάνονται δυσανάλογα και αυτό με τη σειρά του προκαλεί ανισορροπίες στα επίπεδα ασβεστίου στο αίμα. Φυσικά αυτό δεν ισχύει αν έχεις γυμναστεί για πολλή ώρα, και ειδικά αν έχεις τρέξει, αφού σε αυτή την περίπτωση χρειάζεσαι τόσο το μαγνήσιο όσο και το κάλιο της μπανάνας η οποία είναι το φρούτο του δρομέα.

Πικάντικα φαγητά

Κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί στις πικάντικες γεύσεις! Όταν τις τρώμε, όμως, με άδειο στομάχι, οι ισορροπίες των οξέων αλλάζουν και μπορεί να προκληθεί κάποια αντίδραση στα τοιχώματα- τις περισσότερες φορές κράμπες.

Ντομάτες

Τα οξέα που περιέχουν οι ντομάτες μπορεί να αναμειχθούν με τα φυσικά οξέα του στομάχου αυξάνοντας τον κίνδυνο να δημιουργηθούν πέτρες.

Ανάλογα προβλήματα προκαλούν και κάποια ροφήματα και συγκεκριμένα:

Τα αναψυκτικά: Tο ανθρακικό μπορεί να αντιδράσει με τα οξέα του στομάχου και να προκαλέσει ναυτία ή καούρα.|
Ο καφές και το τσάι: Περιέχουν σημαντικές ποσότητες οξέων που μπορεί να επηρεάσουν τα τοιχώματα του στομάχου όταν δεν έχουμε φάει.

Send this to a friend