Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Κοντραμπάντο μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών από τη Λεμεσό προς την πρωτεύουσα πιστεύει ότι απέτρεψε η ΥΚΑΝ Λάρνακας, με τη σύλληψη δύο υπόπτων. Η κατασχεθείσα ποσότητα ξεπερνά τα τρία κιλά μαριχουάνας και πιστεύεται ότι προοριζόταν για την εγχώρια αγορά.

Νωρίς το βράδυ της Κυριακής, μέλη της ΥΚΑΝ ανέκοψαν για έλεγχο στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας, παρά την Χοιροκοιτία, αυτοκίνητο που οδηγούσε 50χρονος, από τη Λευκωσία, ο οποίος είναι γνωστός στην Αστυνομία από παλαιότερες υποθέσεις ναρκωτικών.

Έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε στο όχημά του, εντοπίστηκαν στο χώρο αποσκευών ένα νάιλον σακούλι που περιείχε τρία κιλά και 136 γραμμάρια μαριχουάνας.

Στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε μαρτυρία κι εναντίον 48χρονου, από τη Λεμεσό, ο οποίος συνελήφθη χθες τα ξημερώματα. Από έρευνες στις οικίες των δύο συλληφθέντων εντοπίστηκαν δύο φυτά κάνναβης και άλλα τεκμήρια, τα οποία παρέλαβαν για εξετάσεις.

Οι δύο ύποπτοι οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και προφυλακίστηκαν για τρεις μέρες. Εναντίον τους εξετάζονται αδικήματα κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, εισαγωγής ναρκωτικών και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Η ΥΚΑΝ εξετάζει την προέλευση της μεγάλης ποσότητας μαριχουάνας που κατασχέθηκε.

Για την ίδια υπόθεση καταζητείται και 32χρονος, από τη Λεμεσό, εναντίον του οποίου επίσης προέκυψε μαρτυρία.

 

Παραδέχθηκε ενοχή σ’ όλες τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου ο 38χρονος, από την Πάφο, σε σχέση με τις απόπειρες φόνου που διαπράχθηκαν κατά της ζωής τεσσάρων ατόμων στην Αγία Νάπα τον περασμένο Φεβρουάριο κι εναντίον του Κώστα Χαραλάμπους, άλλως Μαύρος, τον περασμένο Νοέμβριο στη Λάρνακα.

Παραδέχθηκε, επίσης, τη συνωμοσία προς διάπραξη φόνου του επιχειρηματία Κώστα Κρητικού, τα ξημερώματα της 16ης Φεβρουαρίου το 2020, στην Αγ. Νάπα. Πριν οδηγηθεί στο εδώλιο, ο Χρυσάνθου ήδη είχε ομολογήσει στις συνολικά πέντε καταθέσεις που έδωσε στην Αστυνομία ότι και στις δύο περιπτώσεις αυτός ήταν που πάτησε την σκανδάλη, κατονομάζοντας τον Ελλαδίτη ισοβίτη Δημήτρη Μαμαλικόπουλο ως το άτομο που οργάνωσε τα εγκλήματα μέσα από τις Κεντρικές Φυλακές, εφοδιάζοντάς τον με τον οπλισμό που χρησιμοποιήθηκε στις απόπειρες φόνου και με όλα τα απαραίτητα στοιχεία σε σχέση με τα υποψήφια θύματα.

Ο 38χρονος παραδέχθηκε, επίσης, κατηγορίες για κατοχή, μεταφορά και χρήση πυροβόλων όπλων κι εκρηκτικών υλών καθώς και κατηγορία κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών.

Η υπόθεση ορίστηκε στις 10 Ιουνίου για έκθεση γεγονότων.

Ο 38χρονος κρατείται σε ειδικό χώρο της Αστυνομίας, αφού προτίθεται να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του συναυτουργού του Δημήτρη Μαμαλικόπουλου.

Send this to a friend