Home ΛΑΡΝΑΚΑ Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου – Καθυστέρηση έργου Λιμανιού Μαρίνας
Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου – Καθυστέρηση έργου Λιμανιού Μαρίνας

Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου – Καθυστέρηση έργου Λιμανιού Μαρίνας

ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΙΜΑΝΙΟΥ – ΜΑΡΙΝΑΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας μελέτησε για δεύτερη φορά σε διάστημα μιας εβδομάδας τις εξελίξεις όσον αφορά την καθυστέρηση που παρατηρείται από πλευράς του κράτους για επισημοποίηση της Συμφωνίας με την Κοινοπραξία Kition Ocean Holdings που αφορά το Έργο της ενιαίας ανάπτυξης Λιμανιού – Μαρίνας. Σε επιστολή του το Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ενημέρωσε ότι αναφορικά με την υπογραφή της Συμφωνίας, αυτή βρίσκεται ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας από τις 17/2/2020 για ενσωμάτωση των όσων έχουν συμφωνηθεί στη διαπραγμάτευση.

Σε ανακοίνωση του το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας, στις 26/05/2020, δήλωσε δημόσια τη δυσαρέσκεια του για την καθυστέρηση που παρατηρείται.

Σε συνεδρία του στην 1η Ιουνίου 2020 το Δημοτικό Συμβούλιο ενημερώθηκε από τον εκπρόσωπο του επενδυτή για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται και για τις έντονες ανησυχίες των επενδυτών γιατί κανένας αρμόδιος δεν δίνει συγκεκριμένη ημερομηνία ολοκλήρωσης της διαδικασίας για την υπογραφή των Συμβολαίων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το θέμα αφού παρά τις ενέργειες του δεν έχει σημειωθεί οποιαδήποτε εξέλιξη και αποφάσισε όπως αναμένει εξελίξεις εντός των επόμενων 15 ημερών, αφού έλαβε κάποιες διαβεβαιώσεις από τους αρμόδιους φορείς ότι καταβάλλονται προσπάθειες ολοκλήρωσης της διαδικασίας.

Ως πρώτο μέτρο αντίδρασης του Δημοτικού Συμβουλίου έχει αποφασιστεί ότι, αν δεν σημειωθεί οποιαδήποτε εξέλιξη μέχρι και τις 15 Ιουνίου 2020 και αφού έλαβε υπόψη το απαγορευτικό Διάταγμα για μαζικές συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες που ισχύει μέχρι τις 14/07/2020, θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία, από τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, κλείνοντας την είσοδο του Λιμανιού Λάρνακας τηρώντας τις αποστάσεις ασφάλειας όπως υποδεικνύουν τα Διατάγματα του Υπουργείου Υγείας.

Σε περίπτωση που και μετά τις 15/06/2020 δεν υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη και με την αναμενόμενη άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω του Covid 19, το Δημοτικό Συμβούλιο θα προχωρήσει στην λήψη ακόμα πιο δυναμικών μέτρων.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 2 Ιουνίου 2020

Send this to a friend