Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μήνυμα του Δήμου Αθηένου για τη γιορτή του παιδιού
Μήνυμα του Δήμου Αθηένου για τη γιορτή του παιδιού

Μήνυμα του Δήμου Αθηένου για τη γιορτή του παιδιού

Το 1925 η Παγκόσμια Συνέλευση για την ευημερία του παιδιού, της Γένοβας,  καθιέρωσε την 1η Ιουνίου ως Παγκόσμια ημέρα του παιδιού.

Ο Δήμος μας κάθε χρόνο πρωτοστατεί με εκδηλώσεις που τιμούν τα παιδιά και την οικογένεια γενικά, καθιερώνοντας την πραγματοποίηση της «Γιορτής του Παιδιού και της Οικογένειας». Για φέτος είχε προγραμματισθεί για άλλη μια φορά εκδήλωση στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο στις 5 Ιουνίου, με πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά και όλη την οικογένεια. Δυστυχώς, λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού που έπληξε την υφήλιο, αλλά και τον τόπο μας, οι εκδηλώσεις έχουν αναβληθεί.

Η σκέψη μας όμως συνεχίζει να είναι κοντά στα παιδιά. Πολλά είναι τα παιδιά σε όλο τον κόσμο που ζουν στη φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού αποτελεί την κύρια βάση για την προστασία των παιδιών σε σχέση με την επιβίωση, την ανάπτυξη, τη μόρφωση, την ασφάλεια και την πρόσβαση σε υγιείς συνθήκες διαβίωσης.

Οι κίνδυνοι για τα παιδιά μας συνεχίζουν να υπάρχουν και μάλιστα αυξάνονται. Κίνδυνοι μέσω του διαδικτύου, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, η παραβατικότητα, η έκθεσή τους σε ψυχολογική, σωματική και σεξουαλική βία και τόσα άλλα.

Ως Δήμος δίνουμε μεγάλη σημασία στην ψυχαγωγία, την υποβοήθηση και την υποστήριξη των παιδιών ενάντια στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν, κάτι που θα συνεχίσουμε να κάνουμε σε συνεργασία με τους ειδικούς, τα σχολεία μας και τους γονείς. Και ελπίζουμε η πανδημία και ο Κορωνοϊός σύντομα να είναι παρελθόν, ώστε να μπορέσουμε να ξαναρχίσουμε τις πολλές εκδηλώσεις μας, που στόχο έχουν και τη σωστή δραστηριοποίηση και ορθή ψυχαγωγία και των παιδιών μας, κάθε ηλικίας.

Send this to a friend