Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Από σύνολο 819 δειγμάτων που λήφθηκαν από το πρόγραμμα ελέγχου 20 χιλιάδων μαθητών και προσωπικού σχολικών μονάδων και πρόκειται εντοπίστηκε ένας μαθητής θετικός στον κορωνοιο πρόκειται για μαθητή του Περιφερειακού Γυμνασίου Λιβαδιών.

Το σχολείο πάντως σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας έχει απολυμανθεί και επαναλειτουργεί κανονικά σήμερα, ενώ οι Υγειονομικές Υπηρεσίες θα προχωρήσουν στις ενδεδειγμένες ενέργειες.

Οι ειδικοί άρχισαν ήδη και την ιχνηλάτιση των επαφών του μαθητή στο οικογενειακό, αλλά και το σχολικό του περιβάλλον, ούτως ώστε τα άτομα αυτά να υποβληθούν σε εξέταση.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, αλλά και ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο, επισκέφθηκαν το πρωί του Σαββάτου τη Λαϊκή Αγορά στηρίζοντας τους τοπικούς παραγωγούς της επαρχίας που πλήγηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος της πόλης μας, ανέφερε ότι «η πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της Αγοράς ήταν μουδιασμένη, αφού είχαν μόλις αρθεί ορισμένα από τα περιοριστικά μέτρα, ο κόσμος ήταν πιο επιφυλακτικός, ενώ λίγοι μόνο έμποροι ήρθαν για να πωλήσουν τα προϊόντα τους.
Ωστόσο με ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέπουμε ότι επανερχόμαστε στην ομαλότητα, τηρώντας πάντοτε τα προστατευτικά μέτρα.
Όσον αφορά τη μετακίνηση της Λαϊκής Αγοράς σε νέο χώρο, ο Ανδρέας Βύρας είπε «ότι προς το τέλος του χρόνου αρχές του 2021 θα ολοκληρωθεί η ανέγερση της νέας Δημοτικής Αγοράς.

Και παραμένουμε στη Λάρνακαςόπου δύο μεγάλα πάρκα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στον δεύτερο κύκλο ωρίμανσης έργων που ετοίμασε ο Δήμος Λάρνακας για άντληση κονδυλίων από την προγραμματική περίοδο 2021 – 2027.
Πρόκειται για το Παττίχειο Πάρκο και το Πάρκο «Σαλίνα», το οποίο προγραμματίζεται να δημιουργηθεί στο χώρο των πρώην κατοικιών του Επάρχου και του Αστυνομικού Διευθυντή Λάρνακας.
Όπως πληροφορούμαστε, από το σύνολο των δέκα νέων έργων υποδομής που ξεκίνησε να ωριμάζει ο Δήμος Λάρνακας προκειμένου να προταθούν για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση είναι οι βελτιώσεις στις Φοινικούδες και η αναδιαμόρφωση των πλατειών Ακρόπολης και Αλκής).
Πέραν των πιο πάνω, στα έργα προς ωρίμανση του Δήμου Λάρνακας συμπεριλαμβάνεται, επίσης, η δημιουργία πάρκων και άλλων χώρων συνάθροισης και ψυχαγωγίας στους προσφυγικούς συνοικισμούς με δημιουργία χώρων κοινωνικής, αθλητικής και πολιτιστικής συνάθροισης όπως γήπεδα, αμφιθέατρα και πάρκα.

Και να περάσουμε στο τελευταίο μας θέμα όπου αποφασίζουν μέτρα αντίδρασης οι αρχές της Λάρνακας εάν εντός ημερών δεν έχουν επίσημη ενημέρωση για το πώς προχωρεί το μεγαλεπήβολο έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας.
Ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας δήλωσε πως ο δήμος προγραμματίζει τα επόμενα βήματα εάν συνεχιστεί η καθυστέρηση στην υπογραφή των συμβολαίων μεταξύ κυβέρνησης και κοινοπραξίας Kition Ocean Holdings που ενδιαφέρεται για ν’ αναλάβει το έργο. Εδώ και τρεις μήνες το συμβόλαιο βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία για έλεγχο και στο Δήμο Λάρνακας θεωρούν απαράδεκτο να προκύπτει μια τόσο μεγάλη καθυστέρηση για την ετοιμασία του συμβολαίου, από την στιγμή, μάλιστα, που η ίδια η κυβέρνηση έχει δηλώσει επισήμως πως όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα του τόπου, που θα επιφέρουν και νέες θέσεις εργασίας, θα πρέπει τάχιστα να προωθηθούν.
Η ενιαία ανάπτυξη λιμανιού και μαρίνας θεωρείται το μεγαλύτερο έργο υποδομής που θα γίνει στην Κύπρο, αφού το συνολικό του κόστος, με την υλοποίηση όλων των φάσεων, θα φθάσει το 1,2 δις ευρώ.
Ο Δήμαρχος Λάρνακας μας δήλωσε ότι σήμερα υπάρχει προγραμματισμένη συνεδρία του δημοτικού συμβουλίου, κατά την οποία αναμένεται να αποφασιστούν κάποια μέτρα αντίδρασης, τα οποία, ωστόσο, θα είναι σύμφωνα με τα υπουργικά διατάγματα για την πανδημία.
Ο Δήμαρχος Λάρνακας τόνισε πως επικρατεί μεγάλη ανησυχία και αβεβαιότητα, για το υπό αναφορά έργο, το οποίο με την υλοποίησή του αναμένεται ν’ αναβαθμίσει σε τεράστιο βαθμό όχι μόνο το τουριστικό προϊόν της πόλης, αλλά και της Κύπρου γενικότερα.
Ο κ. Βύρας είπε, ακόμα, ότι και οι ίδιοι οι Ισραηλινοί επενδυτές ανησυχούν για την καθυστέρηση που παρατηρείται. «Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, πώς γίνεται να χρειάζονται τρεις μήνες για τον έλεγχο ενός συμβολαίου, από την στιγμή που τα πάντα είναι συμφωνημένα και δεν υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες», κατέληξε ο Α. Βύρας.

Send this to a friend