Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Μάθετε πως θα γίνονται οι γάμοι και τι ισχύει για εσωτερικούς χώρους (video)
Μάθετε πως θα γίνονται οι γάμοι και τι ισχύει για εσωτερικούς χώρους (video)

Μάθετε πως θα γίνονται οι γάμοι και τι ισχύει για εσωτερικούς χώρους (video)

Τα δεδομένα των τελευταίων ημερών σε σχέση με τον κορωνοϊό ανέλυσε στις Τομές στα Γεγονότα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Γιώργος Πάνος.

Ερωτηθείς εάν η καλή επιδημιολογική εικόνα θα επιταχύνει τις χαλαρώσεις, απάντησε ότι κατά κάποιο τρόπο ναι, αφού όλα τα τεστ δείχνουν πολύ χαμηλή συχνότητα θετικών κρουσμάτων.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στα τεστ που γίνονται στις μικρές ηλικίες και τόνισε ότι είναι αναγκαίο τα ακόμα μικρότερα παιδιά να ελεγχθούν τώρα, ώστε να χαρτογραφήσουμε και τις μικρές ηλικίες. Υπενθύμισε ότι στο γειτονικό Ισραήλ υπήρχε μεγάλος αριθμός κρουσμάτων, ο οποίος προέκυψε από τους μαθητές. Πρόσθεσε ότι δεν περιμένει να έχει κρούσματα εκεί, αλλά πρέπει να είμαστε βέβαιοι.

Σε ερώτηση για τους γάμους, ο ειδικός ανέφερε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία η Κύπρος αυτή την στιγμή φαίνεται να είναι μια πολύ καθαρή χώρα από τον κορωνοϊό. Αυτό επιτρέπει περισσότερες δραστηριότητες αλλά με κανόνες προστασίας. Εξήγησε ότι σε ένα ανοικτό χώρο, εφόσον τηρούμε τις αποστάσεις, είμαστε εντάξει. Πρόσθεσε ότι τα φαγητά θα πρέπει να σερβίρονται σε πακέτα, να μην υπάρχει μπουφέ και να τηρούνται πάντα οι αποστάσεις.

Όσον αφορά στους κλειστούς χώρους, ο Δρ Πάνος είπε ότι οπωσδήποτε πρέπει να δούμε το θέμα του εξαερισμού και πρέπει να εφαρμόζεται η αρνητική πίεση. Ειδικότερα, είπε ότι ο αέρας πρέπει να βγαίνει προς τα έξω και έτσι δεν υπάρχει ανάδευσή του μέσα στον χώρο. Οπότε, άτομα μπορεί να εκπνέουν θετικούς ιούς, αλλά αυτοί δεν εισπνέονται από άλλους.

Δείτε το βίντεο: 

Πηγή: sigmalive

Send this to a friend