Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Ρώσοι έφταναν στην Κύπρο με ιδιωτικές πτήσεις κατά τη διάρκεια του lockdown
Ρώσοι έφταναν στην Κύπρο με ιδιωτικές πτήσεις κατά τη διάρκεια του lockdown

Ρώσοι έφταναν στην Κύπρο με ιδιωτικές πτήσεις κατά τη διάρκεια του lockdown

Ρεπορτάζ του Reuters αναφέρει ότι ορισμένες ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες έχουν παρατηρήσει αύξηση της ζήτησης από πλούσιους Ρώσους, οι οποίοι θέλουν να περάσουν χρόνο στη Δύση κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού, αλλά δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν εμπορικές πτήσεις εν μέσω αυστηρών περιορισμών από αεροπορικές εταιρείες και κυβερνήσεις.

Οι επιβάτες αυτοί επιλέγουν χώρες όπως η Βρετανία και η Κύπρος, όπου έχουν δικά τους σπίτια, δικαιώματα διαμονής- λόγω της διπλής ιθαγένειας- ή έχουν στενούς συγγενείς, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα.

Πληρώνουν από 16.000-25.000 ευρώ ανά πτήση, ένα τέλος που μπορεί να καλύψει έως και 13 επιβάτες, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

«Είναι κουρασμένοι από το lockdown … ψάχνουν τρόπους για να φύγουν», δήλωσε ο Aleksandr Osit, ιδιοκτήτης της χρηματιστηριακής εταιρείας JETVIP, η οποία αναφέρει ότι έχει σημειώσει αύξηση των πτήσεων απλής μετάβασης στην Ευρώπη τους τελευταίους δύο μήνες .

Η χρήση ιδιωτικών αεροσκαφών όταν οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες σταμάτησαν να πετούν δεν είναι παράνομη και δεν είναι αφορά μόνο στη Ρωσία, αφού υπάρχουν αναφορές για Κινέζους που πετούν για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους Αμερικανούς που ταξίδεψαν σε ελίτ εγχώρια σημεία διακοπών.

Τον Μάρτιο, πραγματοποιήθηκαν 250 ιδιωτικές πτήσεις με πτήση μεταξύ Μόσχας και Ευρώπης, σύμφωνα με τα στοιχεία παρακολούθησης πτήσεων από 80 αεροσκάφη που έχουν εγγραφεί σε ρωσικές και ευρωπαϊκές εταιρείες ναυλωμάτων, αν και τα δεδομένα δεν διευκρίνισαν πόσα άτομα ήταν στο καθένα.

Σύμφωνα πάντα με το Reuters, η Jet Partners, η οποία προσφέρει ιδιωτικές πτήσεις με τζετ, δήλωσε ότι αντιμετωπίζει αύξηση των αιτημάτων για προορισμούς στη Γαλλία, την Ισπανία, την Κύπρο, τη Βρετανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι ασφαλέστερο να βρίσκονται στις ιδιωτικές κατοικίες τους στο εξωτερικό», δήλωσε η Margarita Lomakina, εμπορική διευθύντρια της εταιρείας.

Ο Stanislav Kruglov, οικονομικός διευθυντής της Vip Group Aero, δήλωσε ότι έλαβε δεκάδες αιτήματα από τα μέσα Απριλίου για πτήσεις προς Βιέννη, Λάρνακα και Ρίγα από άτομα και οικογένειες με παιδιά.

Send this to a friend