Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Ο Καραπατάκης για τη διακοπή, προγραμματιμό , σκέψεις παραίτησης και όχι μόνο
Ο Καραπατάκης για τη διακοπή, προγραμματιμό , σκέψεις παραίτησης και όχι μόνο

Ο Καραπατάκης για τη διακοπή, προγραμματιμό , σκέψεις παραίτησης και όχι μόνο

Μιλώντας στην εκπομπή της Cablenet “Χωρίς Var” το βράδυ της Πέμπτς (28/05), ο Πρόεδρος της ΑΕΚ Άντρος Καραπατάκης ανέφερε…

Για την διακοπή του πρωταθλήματος: Διαχρονικά είχαμε την θέση ότι το πρωτάθλημα πρέπει να ολοκληρωθεί στο γήπεδο. Δυστυχώς είμαστε εμείς και η Ανόρθωση οι μόνες ομάδες που εκφράσαμε αυτή την θέση. Ο κάθε ένας είδε το δικό του συμφέρον. Μας στεναχώρησε αλλά ήταν μια δημοκρατική απόφαση.

Για το ότι αρχικά είχε διαφορετική θέση η ΑΕΚ: Από την αρχή είπαμε ότι θέλουμε το πρωτάθλημα να κριθεί στο γήπεδο και θέλαμε να συνεχιστεί. Η κάθε απόφαση παίρνεται με τα δεδομένα της εποχής. Πριν 3 μήνες όταν είχαμε 50-60 κρούσματα ανά ημέρα, είπαμε και εμείς ότι ίσως δεν πρέπει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Αλλά όταν είδαμε ότι βελτιωνόταν επιδημιολογικά η κατάσταση, είπαμε ότι δεν υπήρχε λόγος να μην συνεχίσουμε.

Για την σχέση του με τους υπόλοιπους Προέδρους: Σχεδόν με όλους τους Προέδρους έχω εξαιρετικές σχέσεις. Στις τηλεδιασκέψεις είναι φυσιολογικό να έχουμε διαφορετικές θέσεις. Δεν θα χαλάσουν οι σχέσεις μας, τουναντίον γνωριστήκαμε καλύτερα.

Για το πρωτόκολλο: Η ΚΟΠ είχε φτιάξει ένα πρωτόκολλο που ήταν για να παίξουμε ποδόσφαιρο. Ήταν φτιαγμένο για να μπορεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Οι επιστήμονες ήταν με την άποψη ότι μερικά στοιχεία δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ήθελε να πάρει ένα τέτοιο ρίσκο. Υπήρχαν αντικειμενικές δυσκολίες να αρχίσει το πρωτάθλημα. Την επόμενη ημέρα πάρθηκε η απόφαση από την ΚΟΠ. Αν περιμέναμε ακόμα 2-3 εβδομάδες ίσως ήταν διαφορετικά.

Για το αν νιώθουν αδικημένοι στην ΑΕΚ: Είμαστε η πιο αδικημένη ομάδα από την διακοπή. Με την ενίσχυση του Γενάρη θα μπορούσαμε να πετύχουμε την έξοδο στην Ευρώπη. Τις τελευταίες αγωνιστικές είχαμε την δεύτερη καλύτερη συγκομιδή και τις τελευταίες πέντε είχαμε την καλύτερη από τις πρώτες έξι ομάδες.

Για τον λόγο που ψήφισαν υπέρ της αύξησης ομάδων: Είμαστε πάντοτε υπέρ των 12 ομάδων. Φέτος τουλάχιστον ήταν πιο ανταγωνιστικό. Η ψήφος μας για 14 ομάδες έγινε διότι θα ήταν άδικο για τις ομάδες της Β’ Κατηγορίας να μην ανέβουν στην Α’. Γι’ αυτό δεχθήκαμε μόνο για ένα χρόνο πρωτάθλημα 14 ομάδων, με ασφαλιστικές δικλίδες ότι του χρόνου θα επιστρέψουμε στις 12.

Για τα λάθη που έγιναν φέτος: Ίσως η καλή περσινή πορεία να μας καθησύχασε λίγο. Η ευθύνη είναι δική μου. Έγιναν λανθασμένες επιλογές, ξέρουμε τα λάθη και θα τα διορθώσουμε. Θα επανέλθουμε πιο δυνατοί τη νέα χρονιά.

Για το ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ: Είμαστε το μόνο μη προσφυγικό Σωματείο με ιδιόκτητο γήπεδο. Και το χτίσαμε με δικά μας λεφτά, το 80% των λεφτών που έχουμε μαζέψει είναι από φίλους και οπαδούς της ΑΕΚ.

Για τους διακανονισμούς με τους παίκτες: Έχουμε σαν αρχή να απλώνουμε το χέρι μας εκεί που φτάνει. Είμαστε συνεπέστατοι στις υποχρεώσεις μας. Καταφέραμε μέσα σε δύο ώρες να συμφωνήσουμε με τους παίκτες και μας χάρισαν το 20% των συμβολαίων τους. Το θεωρώ μεγάλη επιτυχία.

Για τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας: Εισερχόμαστε σε μια περίοδο παρατεταμένης κρίσης. Τα αθλητικά σωματεία δεν θα είναι εξαίρεση. Αν ξεκινήσουμε χωρίς φιλάθλους, θα χάσουμε περίπου 400 χιλιάδες από εισιτήρια διαρκείας που θα είχαμε τον Ιούλιο. Πρέπει να κάνουμε ενέργειες για να βρούμε εισοδήματα να τα καλύψουμε.

Για την ζημιά από την διακοπή: Έχουμε ζημιά γύρω στο 1 εκατομμύριο από την μη ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Θα έχουμε ζημιά από την μη συμμετοχή στην Ευρώπη.

Για το αν ονειρεύεται την ΑΕΚ πρωταθλήτρια: Όλοι οι στόχοι που θέσαμε έχουν πραγματοποιηθεί. Το όνειρο μου είναι να βλέπω μια ομάδα που θα είναι πάντα πρωταγωνίστρια, να παίζει καλό ποδόσφαιρο και οι επιτυχίες θα έρχονται.

Για το αν σκέφτηκε την αποχώρησή του: Κάθε άνθρωπος σε μια θέση όταν περάσουν κάποια χρόνια φθείρεται. Κάποια στιγμή θα φύγουμε και θα έρθουν άλλοι να αναλάβουν. Εξέφρασα σε στενούς μου συνεργάτες την απογοήτευση μου για κάποια πράγματα από το ποδόσφαιρο και την κυπριακή κοινωνία γενικότερα. Αλλά και για την κριτική που γίνεται από ανθρώπους κοντά στην ΑΕΚ. Ναι σκέφτηκα 1-2 φορές να παραιτηθώ.

Για την σχέση του με τον κόσμο: Ο περισσότερος κόσμος αναγνωρίζει την δουλειά που κάνουμε. Υπάρχει μια μερίδα του κόσμου που διαφωνεί λόγω της κάρτας φιλάθλου. Υπάρχει και άλλη μερίδα κόσμου που όταν παίζει η ΑΕΚ είναι στις καφετέριες. Αυξήθηκε ο κόσμος αλλά το μειονέκτημα σε σχέση με τις άλλες μεγάλες ομάδες είναι η προσέλευση του κόσμου.

Για το μπάτζετ της νέας χρονιάς: Εκπλήξεις δεν θα γίνουν. Τα δεδομένα θα είναι πολύ δύσκολα. Έχουμε μειώσει αρκετά τον προϋπολογισμό για να είμαστε αξιόπιστοι αλλά θα έχουμε αξιόλογο σύνολο. Εξάλλου και με πολύ χαμηλότερους προϋπολογισμούς απ’ ότι θα έχουμε φέτος, ανταγωνιστήκαμε για το πρωτάθλημα. Με σωστές επιλογές, θα έχουμε τον χρόνο να βελτιώσουμε την ομάδα και να την κάνουμε ανταγωνιστική.

Για τους παίκτες που αποχώρησαν από την ομάδα: Ο Τέτε έχει προσφέρει πάρα πολλά στην ομάδα, είναι εξαιρετικός χαρακτήρας και έχουμε συνδεθεί πολύ. Ο Γιάννου πρόσφερε τα μέγιστα, αυτά τα δύο παιδιά μαζί με τον Τρισκόφσκι βοήθησαν πολύ στις μειώσεις λόγω Κορωνοϊού.

Για τον Μακρή: Μας ενδιαφέρουν οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές. Από πέρσι κάναμε την προσπάθεια να ενδυναμώσουμε το Κυπριακό στοιχείο. Προτιμώ να υπογράφουμε με κάποιον και μετά να μιλάμε στα μέσα. Φέτος έχουμε σαν στόχο να χρησιμοποιούμε δύο Κύπριους στην εντεκάδα, ίσως και με παίκτες από την ακαδημία.

Για τους Κύπριους διαιτητές: Διαχρονικά είμαστε υπέρ του Κύπριου διαιτητή. Είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε κύπριους διαιτητές. Έχουν τα λάθη τους, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η προκατάληψη. Εμείς προσπαθούμε να μην μιλάμε για την διαιτησία. Πολλές φορές αδικηθήκαμε και πολλές ευνοηθήκαμε. Ίσως να χάσαμε και πρωτάθλημα από την διαιτησία. Δεν είναι η λύση να φέρνουμε ξένους διαιτητές. Σαν γενική φιλοσοφία πρέπει να βελτιώσουμε την κατάσταση με τους Κύπριους διαιτητές. Με τα νέα δεδομένα δεν μπορούμε να πληρώνουμε 12-14 χιλιάδες για ξένους διαιτητές.

Για το VAR: Το VAR θα είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Δεν θα μπορεί κανείς να πει ότι έτσι είδε την φάση. Θα μπορούν να το δουν ξανά.

Για την συνολική παρουσία του στην ΑΕΚ: Εγώ στην ΑΕΚ μπήκα τελείως τυχαία, να βοηθήσω σαν τεχνοκράτης για τα οικονομικά και έμεινα 6 χρόνια. Όταν μπήκα ένας φίλος μου είπε ότι εδώ οι άσχημες στιγμές θα είναι περισσότερες από τις όμορφες, αλλά είχε λάθος ο φίλος.

Για τον στόχο της ΑΕΚ την επόμενη χρονιά: Στόχος σε κάθε πρωτάθλημα είναι η έξοδος στην Ευρώπη. Αν είμαστε εκεί, τότε θα δούμε το κάτι παραπάνω. Το βήμα παραπάνω θα το κάνουμε όταν έχουμε τα λεφτά, δεν θα κάνουμε τα λάθη του παρελθόντος.

Send this to a friend