Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Καρούσος: Τον Αύγουστο θα φτάσουν περίπου 600 χιλ. επιβάτες
Καρούσος: Τον Αύγουστο θα φτάσουν περίπου 600 χιλ. επιβάτες

Καρούσος: Τον Αύγουστο θα φτάσουν περίπου 600 χιλ. επιβάτες

Αναμένεται ότι τον Αύγουστο θα φτάσουν στην Κύπρου περίπου 600 χιλιάδες επιβάτες, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Γιάννης Καρούσος προσθέτοντας πως ο κορωνοϊός δεν ξεχωρίζει εάν κάποιος φτάνει στο νησί με ιδιωτική ή με επιβατική πτήση.

Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο κ. Καρούσος είπε ότι «σχεδόν καθημερινά με το Υφυπουργείο Τουρισμό είναι σε τηλεδιάσκεψη σχεδόν με όλες τις αεροπορικές  εταιρείες. Είναι μια συντονισμένη προσπάθεια και στόχος μας είναι να υπάρξουν και άλλες εταιρείες που θα προγραμματίσουν επιπρόσθετες πτήσεις από την Κύπρο προς διάφορους προορισμούς και ιδιαίτερα προορισμούς με τους οποίους μέχρι σήμερα δεν είχαμε συνδεσιμότητα».

Σε σχετική ερώτηση ο Υπουργός Μεταφορών απάντησε πως «υπάρχει μια σταδιακή άρση των μέτρων, ξεκινούμε από τις 9 Ιουνίου και από τις 20 του μήνα για συγκεκριμένο αριθμό χωρών δεν θα απαιτείται το σχετικό πιστοποιητικό (για κορωνοϊό). Η τάση είναι και άλλες χώρες να αναβαθμίζονται σε κατηγορία και έτσι θα έχουμε περισσότερες χώρες από τις οποίες δεν θα χρειάζεται το συγκεκριμένο πιστοποιητικό» είπε και σημείωσε πως όσο περνά ο καιρός και τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα, ιδιαίτερα στην Ευρώπη και από προορισμούς που μας ενδιαφέρουν και κάποιες χώρες ταξινομούνται ιδιαίτερα στην κατηγορία Α, τόσο πιο εύκολο θα είναι και για τον τουρισμό αλλά και για οποιονδήποτε επιβάτη θέλει να ταξιδέψει στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουμε κάνει και με βάση τα δεδομένα που έχουμε μέχρι σήμερα, συνέχισε «τον Αύγουστο θα έχουμε περίπου 600 χιλιάδες επιβάτες στη Κύπρο».

Σε άλλη ερώτηση ο Γιάννης Καρούσος αναφέρθηκε στην επιστολή που στάλθηκε πριν λίγες μέρες από τα Υπουργεία Εξωτερικών, Μεταφορών και το Υφυπουργείο Τουρισμού «με την οποία ενημερώνονται όλοι οι εμπλεκόμενοι στο θέμα των αερομεταφορών και του τουρισμού καθώς και αρκετές χώρες, για τα πρωτόκολλα, την ταξινόμηση χωρών, πως γίνεται και τι θα ισχύσει για τους ταξιδιώτες που φτάνουν στην Κύπρο. Αρκετές χώρες έχουν ήδη αποφασίσει πως με την Κύπρο δεν θα ζητούν την έκδοση πιστοποιητικού, όπως είναι η Ελλάδα, ενώ η άρση της απαγόρευσης των πτήσεων γίνεται σταδιακά».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι εν καιρώ lockdown πραγματοποιήθηκαν ιδιωτικές πτήσεις Ρώσων επιχειρηματιών προς την Κύπρο, ο Υπουργός Μεταφορών είπε πως «όποιες πτήσεις έχουν προγραμματιστεί είναι πτήσεις που έχουν την άδεια τόσο του Υπουργείου Εξωτερικών όσο και του Υπουργείου Μεταφορών, ενώ δεν απαγορευόταν η πραγματοποίηση καμίας πτήσης, ιδιωτικής ή επιβατικής, εάν είχε άδεια. Κύπριοι πολίτες ή νόμιμα διαμένοντες στο νησί, εάν είχαν την άδεια μπορούσαν να επιστρέψουν πίσω στην Κύπρο είτε με ιδιωτικό τζετ, με επιβατική πτήση ή με πτήση επαναπατρισμού».

Σημείωσε επίσης πως «ακολουθούνταν όλοι οι κανόνες ασφαλείας. Όποιος και εάν επέστρεφε στην Κύπρο ακολουθούνται τα ίδια πρωτόκολλα» είπε και τόνισε πως «ο ιός δεν ξεχωρίζει εάν κάποιος έρχεται με ιδιωτικό τζετ ή με μια επιβατική πτήση».

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Send this to a friend