Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Διάψευση της Tus από Cyprus Airways
Διάψευση της Tus από Cyprus Airways

Διάψευση της Tus από Cyprus Airways

Κατηγορηματική είναι η διάψευση του επικεφαλής της Cyprus Airways στον «Φ», για οποιαδήποτε επαφή ή διαπραγμάτευση για συγχώνευση ή εξαγορά μεταξύ των δύο αεροπορικών εταιρειών, των Tus και Cyprus Airways, όπως ενημέρωσε με γραπτό του μήνυμα το προσωπικό της εταιρείας του ο διευθύνων σύμβουλος της Tus, Andrew Pyne.

Συγκεκριμένα, σε μήνυμά του προς το προσωπικό της Tus, ο Andrew Pyne, μεταξύ άλλων, ενημερώνει το προσωπικό -η καταπληκτική πλειονότητα του οποίου βρίσκεται κάτω από τα σχέδια του υπουργείου Εργασίας- όχι μόνο ότι ξεκίνησε συζητήσεις για «ένωση δυνάμεων» αλλά και πως η κυβέρνηση είναι ευνοϊκή σε μια τέτοια συγχώνευση.

Ο «Φ» απευθύνθηκε στον επικεφαλής της Cyprus Airways, Γιώργο Μαυρόκωστα, για να σχολιάσει τις αναφορές του επικεφαλής της Tus Airways, όπως και πληροφορίες μας ότι προς αυτή την κατεύθυνση είχε καθοριστεί για χθες και συνάντηση μεταξύ των επικεφαλής των δύο αεροπορικών εταιρειών.

«Η συνάντηση, η οποία τελικά ακυρώθηκε, είχε ζητηθεί από τον κ. Pyne για συζήτηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος και πιθανών τρόπων αντιμετώπισης των προκλήσεων που έχουν δημιουργηθεί στον τομέα μας λόγω της πανδημίας του COVID-19. Παρόλα αυτά ουδέποτε υπήρξε σκέψη από πλευράς Cyprus Airways για εξαγορά ή συγχώνευση των δύο εταιρειών», ήταν η κατηγορηματική θέση του Γιώργου Μαυρόκωστα.

Στη γραπτή του επικοινωνία με το προσωπικό της Tus, που κατέχει ο «Φ», ο επικεφαλής της Andrew Pyne αναφέρει μεταξύ άλλων ότι επέστρεψε στην Κύπρο και τους ενημερώνει για τις εξελίξεις επειδή εκτιμά ότι όλο το προσωπικό «ανησυχεί για τις μελλοντικές εξελίξεις». Ο ίδιος αναφέρει ότι αναμένει από την κυβέρνηση γενναιόδωρη στήριξη που θα είναι και «κρίσιμος παράγοντας για την επιβίωσή μας» και πως τις επόμενες μέρες η Tus θα κάνει τις ανάλογες κρούσεις προς την κυβέρνηση. Επίσης, ενημερώνει ότι μέρος του στόλου των αεροπλάνων Fokker που διέθετε η Tus διατέθηκε για πώληση αφού υπήρχαν καλές ευκαιρίες και αν χρειαστεί για πτήσεις θα χρησιμοποιήσουν τα αεροπλάνα που απέμειναν.

Τέλος, στο κρίσιμο θέμα που δημιούργησε τη μεγάλη αναστάτωση και έφερε την κατηγορηματική διάψευση από πλευράς Cyprus Airways, ο Andrew Pyne αναφέρει συγκεκριμένα: «Ξεκινήσαμε συζητήσεις με την Cyprus Airways σχετικά με την ένωση δυνάμεων. Αυτές οι συζητήσεις βρίσκονται σε πολύ προκαταρκτικό στάδιο, αλλά έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση θα ήταν ευνοϊκή σε μια τέτοια συγχώνευση».

Υπενθυμίζεται ότι, η Tus έχει διακόψει το πτητικό της πρόγραμμα από το φθινόπωρο του 2019 με πρόβλεψη να ξεκινήσει τη θερινή περίοδο του 2020. Την ίδια ώρα, ασφαλείς πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι η Αρχή Αδειών Αεροπορικών Μεταφορών (ATLA), έχει αποστείλει επιστολή στην Tus, με την οποία ζητά να παρουσιάσει και επιχειρηματικό πλάνο και αποδείξεις επάρκειας κεφαλαίων και ρευστότητας για τη διατήρηση της άδειάς της.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Send this to a friend