Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αρχές Ιουνίου η παράδοση του νέου σταθμού Αθηένου
Αρχές Ιουνίου η παράδοση του νέου σταθμού Αθηένου

Αρχές Ιουνίου η παράδοση του νέου σταθμού Αθηένου

Την πρώτη εβδομάδα Ιουνίου αναμένεται να γίνει η επίσημη παράδοση του νέου Πυροσβεστικού Σταθμού Υπαίθρου στην Αθηένου.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία, σχολιάζοντας πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας μας σχετικά με τη μη λειτουργία, εδώ κι ένα χρόνο, του νεοαναγειρόμενου πυροσβεστικού σταθμού στον ακριτικό δήμο της επαρχίας Λάρνακας.

Σε ανακοίνωσή της, η  Πυροσβεστική αναφέρει πως ο νέος Πυροσβεστικός Σταθμός Αθηένου δεν έχει παραδοθεί επίσημα από το Δήμο Αθηένου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και ως εκ τούτου δεν μπορεί να παραληφθεί για να επιπλωθεί, ούτε για να εξοπλιστεί με οχήματα και εξάρτηση, ώστε να μετακινηθεί από τον παλιό σταθμό και να είναι δυνατή η λειτουργία του.

Ως εκ τούτου, ήταν αδύνατο να γίνει η μετακίνηση από τον παλιό σταθμό στον καινούργιο, διότι ο νέος σταθμός δεν έχει παραδοθεί επίσημα ακόμα. Η Πυροσβεστική σημειώνει ότι κατόπιν συνεννόησης με το Δήμο Αθηένου, η επίσημη παράδοση του σταθμού έχει προγραμματιστεί να γίνει την πρώτη εβδομάδα Ιουνίου, οπόταν αναμένεται η επί τόπου επίσκεψη του Διευθυντή της Πυροσβεστικής.

Στην ανακοίνωση προστίθεται, επίσης, ότι η στελέχωση του Πυροσβεστικού Σταθμού Υπαίθρου γίνεται με έκτακτους πυροσβέστες, σύμφωνα με τους «Περί Αστυνομίας (Εκτάκτων Πυροσβεστών) Κανονισμούς 2002» και όχι με μόνιμο προσωπικό. Υπογραμμίζεται, ακόμα, ότι τα τελευταία οκτώ χρόνια ο υφιστάμενος σταθμός Αθηένου, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που διαθέτει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ανταποκρίνεται σε περίπου 20-30 επεισόδια πυρκαγιών ετησίως.

«Παρόλα ταύτα, με οδηγίες του Αναπληρωτή Διευθυντή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για σκοπούς λήψης μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, εκτελούνται από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λάρνακας και σε καθημερινή βάση, περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή της Αθηένου», καταλήγει η ανακοίνωση.
ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend