Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΒΕΛ και Δήμος Λάρνακας ζητούν ενημέρωση από την κυβέρνηση για το λιμάνι
ΕΒΕΛ και Δήμος Λάρνακας ζητούν ενημέρωση από την κυβέρνηση για το λιμάνι

ΕΒΕΛ και Δήμος Λάρνακας ζητούν ενημέρωση από την κυβέρνηση για το λιμάνι

Η παρατεταμένη στασιμότητα στην επισημοποίηση της συμφωνίας μεταξύ της κοινοπραξίας (ισραηλινών συμφερόντων) Kition Ocean Holdings και του κράτους για το έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας, άρχισε ν’ ανησυχεί και να προκαλεί ερωτηματικά όχι μόνο στους παράγοντες της Λάρνακας, αλλά και στους Ισραηλινούς υποψήφιους επενδυτές.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας Σταύρος Σταύρου ανέφερε ότι το επιμελητήριο δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο για το συγκεκριμένο θέμα. «Περιμέναμε ότι μετά την ανακοίνωση, τον περασμένο Φεβρουάριο, της προφορικής συμφωνίας μεταξύ κράτους και κοινοπραξίας για το έργο αυτό, μέχρι σήμερα θα είχαμε κάποια νεότερη ενημέρωση.

Δυστυχώς δεν είχαμε. Μας ανησυχεί η καθυστέρηση που παρατηρείται, ενώ μας προβληματίζει το ενδεχόμενο η καθυστέρηση αυτή να έχει συνέχεια. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι το συμβόλαιο βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία για έλεγχο. Δεν αντιλαμβανόμαστε, όμως, τι προκαλεί τόσο μεγάλη καθυστέρηση, από την στιγμή που ο τόπος μας, έπειτα και από τις άσχημες συνθήκες που διαμορφώθηκαν εξαιτίας του κορωνοιού, έχει απόλυτη ανάγκη από νέες θέσεις εργασίας. Και το έργο αυτό, με την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών, θα δημιουργήσει πάμπολες θέσεις εργασίας», δήλωσε ο κ. Σταύρου, ο οποίος παρατήρησε ότι ο κάθε επενδυτής έχει και κάποια όρια που μπορεί να περιμένει…

Ο Δήμος Λάρνακας

—————————

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η νέα ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Λάρνακας για το θέμα του λιμανιού και της μαρίνας.

Όπως σημειώνει, παρόλο που η ανακοίνωση για σύναψη της συμφωνίας έγινε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στις 13 Φεβρουαρίου 2020, εντούτοις οι υπογραφές των συμβολαίων μεταξύ των δύο πλευρών εξακολουθούν να εκκρεμούν, διότι το συμβόλαιο βρίσκεται στη Γενική Εισαγγελία για νομοτεχνικό έλεγχο εδώ και μερικούς μήνες.

«Ο Δήμος Λάρνακας κατανοεί τις καθυστερήσεις και την αλλαγή προτεραιοτήτων που προέκυψαν στα κυβερνητικά τμήματα λόγω κορωνοιού, παράλληλα όμως ανησυχεί έντονα για τυχόν νέο ναυάγιο της συμφωνίας, καθότι με τα νέα οικονομικά δεδομένα που δημιουργούνται στην μετά κορωνοϊό εποχή, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το μόνο θετικό, σύμφωνα με το δήμο, είναι ότι η κοινοπραξία, παρά το γεγονός ότι δηλώνει δημόσια τη δυσαρέσκεια της για την καθυστέρηση που παρατηρείται, εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την υλοποίηση του έργου. Ως πότε όμως;

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

 

Send this to a friend