Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ Το συγκινητικό αντίο του Τσιόδρα…
Το συγκινητικό αντίο του Τσιόδρα…

Το συγκινητικό αντίο του Τσιόδρα…

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει πλέον να έχει το καθημερινό ραντεβού με τους πολίτες.

Τόνισε ότι πλέον δεν υπάρχει η ανάγκη για καθημερινή τηλεοπτική ενημέρωση και με πολύ συγκίνηση αναφέρθηκε στη δική του μάχη όλους αυτούς τους μήνες.

«Παρέμεινα μαθητής περισσότερο παρά καθηγητής , κάποιοι μίλησαν για αντιφάσεις χωρίς να χρησιμοποιήσουν επιστημονικά επιχειρήματα. Ο σύγχρονος κόσμος κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον ιό, η επιστήμη παραμένει πιστή στους κανόνες και θα συνεχίσει να παραμένει κοντά στους πολίτες. Επανέλαβα πολλές φορές αυτό που είναι το μοναδικό δεδομένο στην επιστήμη, η αβεβαιότητα. Αισθάνθηκα κοντά σας κι ας μην επικοινωνούσα με φυσικό τρόπο. Σε αυτόν τον αγώνα δρόμου θα παραμείνω ως επιστήμονας.

Θέλω να επιστρέψω κ εγώ σταδιακά στα υπόλοιπα καθήκοντα μου, δεν χρειάζεται αυτή η τακτική ενημέρωση, το πραγματικό R ήταν πολύ κάτω από το 1. Φτάσαμε με πολύ κόπο πολύ μακριά για να επιτρέψουμε οποιοδήποτε πισωγύρισμα», τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Τσιόδρας τελείωσε τον αποχαιρετιστήριο λόγο του εμφανώς συγκινημένος με ένα απόσπασμα από τον Οδυσσέα Ελύτη:

«Μπορώ να γίνω ευτυχισμένος με τα πιο απλά πράγματα
και με τα πιο μικρά..
Και με τα καθημερινότερα των καθημερινών.
Μου φτάνει που οι εβδομάδες έχουν Κυριακές.
Μου φτάνει που μ’ αγαπάνε τέσσερις άνθρωποι.
Πολύ…
Μου φτάνει που αγαπάω τέσσερις ανθρώπους.
Πολύ…
Που δεν φοβάμαι να θυμάμαι.
Που δε με νοιάζει να με θυμούνται.
Που μπορώ και κλαίω ακόμα.
Και που τραγουδάω… μερικές φορές…
Που υπάρχουν μουσικές που με συναρπάζουν.
Και ευωδιές που με γοητεύουν…»

Υπενθυμίζεται ότι στην χθεσινή συνέντευξή του ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει ότι ο κ. Τσιόδρας θα παραμείνει σύμβουλός του.

Από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι «η νέα φάση της προσπάθειάς μας, σε αυτό το πλαίσιο οι ενημερώσεις θα συνεχιστούν όχι με τον έκτακτο χαρακτήρα που υπάρχουν μέχρι σήμερα. Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά αυτή η ανάγκη. Από το δύσκολο «Μένουμε Σπίτι» έχουμε περάσει στο εξίσου δύσκολο «Μένουμε Ασφαλείς». Η επικοινωνία μας μετά από 72 ημέρες μπαίνει σε νέα φάση. Ένας κύκλος κλείνει αλλά παραμένουμε σε εγρήγορση. Καλή δύναμη , καλή συνέχεια σε όλους μας. Μένουμε ασφαλείς, βγαίνουμε νικητές».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Send this to a friend