Home ΠΡΟΣΩΠΑ Α.Χριστοφόρου στο Larnakaonline: «Μερικοί δεν βοηθούν την πόλη μας με τις αποφάσεις τους»
Α.Χριστοφόρου στο Larnakaonline: «Μερικοί δεν βοηθούν την πόλη μας με τις αποφάσεις τους»

Α.Χριστοφόρου στο Larnakaonline: «Μερικοί δεν βοηθούν την πόλη μας με τις αποφάσεις τους»

Πολλές είναι οι ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν από το Δήμο Λάρνακας τους τελευταίους μήνες έτσι ώστε να παρθούν μέτρα προστασίας για μείωση των πυρκαγιών.

Το Larnakaonline επικοινώνησε με τον επικεφαλής της Δημοτικής ομάδας της ΕΔΕΚ στο Δήμο Λάρνακας, κ. Αντρέα Χριστοφόρου ο οποίος μας μίλησε για τις επιστολές που είχαν σταλεί και τις ενέργειες που είχαν γίνει.

Αναλυτικά όλα όσα μας είπε:

«Πέρσι είχε έρθει ο Υπουργός Γεωργίας και του μιλήσαμε για το σχέδιο των Αλυκών και όταν έκανα παρέμβαση και του είπα «Υπουργέ μου γύρω από τις Αλυκές πρέπει να γίνει διαπλάτυνση του πεζόδρομου για να έχει και πρόσβαση η Πυροσβεστική» μου είχε πει ψυχρά «άποψη σου» και του είπα φυσικά και είναι άποψη μου διότι εμείς ζούμε στη Λάρνακα και ξέρουμε τα προβλήματα της Αλυκής. Μετά μίλησε ο λειτουργός του τμήματος περιβάλλοντος που είναι της φιλοσοφίας μην αγγίζετε τίποτα, μην κάνετε τίποτα δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Πέρσι όλα αυτά. Από τον καιρό που εκλεγήκαμε εμείς ως νέο δημοτικό συμβούλιο είχαμε μία συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας».

Από τότε μέχρι σήμερα τι διαβήματα έγιναν από το Δήμο;

«Από το Δήμο στάλθηκαν διάφορες επιστολές. Δυστυχώς περιμένουμε και εκείνο το αντιπυρικό σχέδιο που θα έκανε η επαρχιακή διοίκηση. Το σχέδιο εκείνο είναι ξεχωριστό από την ανάπτυξη των Αλυκών. Είναι ένα το σχέδιο ανάπτυξης των Αλυκών με παρατηρητήρια κτλ και άλλο τα αντιπυρικά. Αυτή την στιγμή βρίσκεται στο τμήμα περιβάλλοντος».

Εδώ και πόσο καιρό;
«Εδώ και τρεις μήνες».

Θεωρείτε ότι θα μπορούσαν μέσα σ αυτά τα χρονικά περιθώρια να είχαν γίνει ήδη ενέργειες;

«Βεβαίως. Μπορούσαν να γίνουν ήδη ενέργειες διότι δεν είναι η πρώτη φορά. Υπάρχουν επιστολές αρκετών δημοτικών συμβούλων. Και πιο παλιών και πιο νέων. Και του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου και του σημερινού. Και του ίδιου του Δημάρχου με παρεμβάσεις του πολλές φορές, ούτως ώστε να γίνει η διαπλάτυνση. Το θέμα και ειδικά η περιοχή πίσω από το Λύκειο της Φανερωμένης και το κανάλι που έρχεται μέχρι τις Καμάρες πάντα έχουμε πρόβλημα. Δεν υπάρχει πολίτης της Λάρνακας που να μην το γνωρίζει ότι το καλοκαίρι έχουμε πρόβλημα και συχνά έχουμε φωτιές. Κάποιοι λένε είναι επίτηδες, εγώ λέω είναι τυχαίες. Διότι είναι τόσες οι ακαθαρσίες εκεί που όταν έχουμε ένα αποτσίγαρο είναι εύκολο να πάρει φωτιά. Η βλάστη ευνοεί την πυρκαγιά. Και δυστυχώς το μονοπάτι της φύσης που είχε μία διαπλάτυνση παλιά έχει καταστραφεί και δεν βρίσκεται στην αρμοδιότητα του Δήμου να μπορεί να το φτιάξει όπως πρέπει παρόλο που προσπάθησα κι εγώ σαν πρόεδρος της επιτροπής νεολαίας να το περάσω σαν έργο του αθλητισμού. Πρέπει να πάρουμε άδεια από το Τμήμα Περιβάλλοντος».

Το οποίο όπως είπε ο Δήμαρχος δεν είναι και τόσο συνεργάσιμο…

«Καθόλου συνεργάσιμοι. Είναι δυο τμήματα. Το τμήμα περιβάλλοντος και το τμήμα αρχαιοτήτων που μπορώ να πω ότι παρενοχλούν την πόλη, δεν βοηθούν την πόλη μας. Προβάλουν συνέχεια δυσκολίες στο να κάνει κάτι ο Δήμος προς στην σωστή κατεύθυνση».

Γιατί όμως να έχουν αυτή την στάση;

«Αυτό είναι μεγάλο ερώτημα γιατί δεν μπορείς να πεις ότι υπάρχουν οποιαδήποτε συμφέροντα. Είναι απλά κωλυσιεργία των τμημάτων. Δεν ξέρω γιατί. Αν διορθώσουμε τα λάθη σημαίνει ότι ο βιότοπος θα είναι ακόμη καλύτερος, ακόμη πιο καθαρός. Και για τα πουλιά και για τα έντομα. Όταν φτιαχτούν οι Καμάρες θα είναι ακόμη πιο ωραίες. Ιδεοληψίες να τις πω; Αν πας σε άλλες χώρες που έχουν βιότοπους θα δεις ότι έχουν περιποιημένα μονοπάτια, περιποιημένους δρόμους γύρω από τους βιότοπους για να μπορεί και η Πυροσβεστική και ο Δήμος να προστατεύει το περιβάλλον και να μην γίνεται σκουπιδότοπος. Έχουμε συνεδρία τη Τετάρτη και νομίζω θα συζητήσουμε το θέμα».

Send this to a friend