Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Διακοπές στο σπίτι θα κάνει φέτος ένας στους τρεις Κύπριους
Διακοπές στο σπίτι θα κάνει φέτος ένας στους τρεις Κύπριους

Διακοπές στο σπίτι θα κάνει φέτος ένας στους τρεις Κύπριους

Το 70% των πολιτών δηλώνει αισιόδοξο για επιστροφή στην κανονικότητα.

Η δραστική επίδραση που είχε η πανδημία και κατ’ επέκτασιν τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στη ζωή των Κυπρίων αποτυπώνεται μέσα από τις αλλαγές σε αρκετές από τις συνήθειές τους.

Σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης που διενήργησε ο Οργανισμός IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας™ για λογαριασμό της «Σημερινής» της Κυριακής, φαίνεται ότι οι αλλαγές αυτές θα συνοδεύουν για αρκετό καιρό ακόμη την καθημερινότητα των πολιτών, είτε για λόγους που αφορούν την προστασία της υγείας τους είτε για λόγους οικονομικούς.

Διαβάστε επίσης: Επιστροφή στις οργανωμένες παραλίες
Ενδεικτικό τούτου είναι, για παράδειγμα, το γεγονός ότι, ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών, μόλις δύο στους δέκα εκφράζουν πρόθεση να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, ενώ ένας στους τρεις σκοπεύει να περάσει τις διακοπές του ασφαλής στο σπίτι του.

Ταυτόχρονα, ένα συνολικό ποσοστό που ανέρχεται στο 60% δηλώνουν πως, αν, για κάποιο λόγο, δεν θα έκαναν διακοπές, θα ήταν είτε γιατί φοβούνται για την υγεία τους, λόγω του κορωνοϊού, είτε γιατί δεν τους το επιτρέπει η οικονομική τους κατάσταση.

Όσον αφορά τις παρενέργειες της πανδημίας στην ποιότητα της ζωής τους, η ψυχολογική κατάσταση των συμπολιτών μας φαίνεται να είναι αυτή που υπέστη τη μεγαλύτερη επίδραση, καθότι κάτι τέτοιο αναφέρουν πως αισθάνονται περίπου έξι στους δέκα.

Την ίδια ώρα επτά στους δέκα πολίτες δηλώνουν πολύ ή αρκετά αισιόδοξοι σε ό,τι αφορά την επιστροφή στην κανονικότητα. Ωστόσο, ο φόβος και η ανησυχία για το αύριο φαίνεται να εξακολουθούν να υπάρχουν ανάμεσα σε μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας, κυρίως αναφορικά με το ενδεχόμενο εμφάνισης ενός νέου κύματος κορωνοϊού, αλλά και σε σχέση με την οικονομική αβεβαιότητα που επικρατεί.

Πηγή: economytoday

 

Send this to a friend