Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ Η Βουλή ψήφισε ρύθμιση για ενοίκια – Θα δίνονται φορολογικά κίνητρα
Η Βουλή ψήφισε ρύθμιση για ενοίκια – Θα δίνονται φορολογικά κίνητρα

Η Βουλή ψήφισε ρύθμιση για ενοίκια – Θα δίνονται φορολογικά κίνητρα


Με 47 ψήφους υπέρ και καμία εναντίον, η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε σήμερα και νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά φορολογικά κίνητρα σε ενοικιαστές με στόχο την εθελοντική μείωση του ενοικίου.
 

Η τροποποίηση του βασικού νόμου, προσφέρει συγκεκριμένα φορολογικά κίνητρα σε ιδιοκτήτες που ενοικιάζουν ακίνητη περιουσία σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα, με στόχο να προβούν σε εθελοντική μείωση του ενοικίου για συγκεκριμένη χρονική περίοδο για αντιμετώπιση των επιπτώσεων που επέφερε στην οικονομική κατάσταση των ενοικιαστών η πανδημία του COVID-19.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης κατέστησαν σαφές ότι το νομοσχέδιο δεν είναι αρκετό, καθώς δεν υποχρεώνει κανέναν να μειώσει το κόστος του ενοικίου.

Εγκρίθηκε, επίσης, με 46 ψήφους υπέρ και καμία εναντίον, τροποποίηση του βασικού νόμου, ώστε η ισχύουσα αναστολή κάθε διαδικασίας προς ανάκτηση κατοχής ακινήτου να παραταθεί μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2020, που κατατέθηκε από τους βουλευτές Γιώργο Λουκαΐδη (ΑΚΕΛ), Χριστιάνα Ερωτοκρίτου (ΔΗΚΟ) και Κωστή Ευσταθίου (ΕΔΕΚ).

Η Ολομέλεια απέρριψε πρόταση νόμου του προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργου Λιλλήκα, με στόχο τη θέσπιση νομοθεσίας, ώστε τα ενοίκια να μειωθούν για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, με στόχο την προστασία των ενοικιαστών, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών από την πανδημία του COVID-19. 2 ψήφισαν υπέρ, 27 εναντίον, ενώ 18 τήρησαν αποχή.

Send this to a friend