Home Uncategorized Ξεκαθαρίζουν τη θέση τους οι ειδικοί για τους μαθητές με ειδικές ανάγκες
Ξεκαθαρίζουν τη θέση τους οι ειδικοί για τους μαθητές με ειδικές ανάγκες

Ξεκαθαρίζουν τη θέση τους οι ειδικοί για τους μαθητές με ειδικές ανάγκες

Για το μεγάλο θέμα που προέκυψε με τους μαθητές με ειδικές ανάγκες ερωτήθηκαν κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας Λεόντιος Κωστρίκης και Γιώργος Νικολόπουλος.

Το ζήτημα πήρε διαστάσεις, καθώς στο παρά πέντε της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την σύσταση ειδικής επιτροπής, η οποία θα αποφασίσει αν και πότε θα επιστρέψουν τα παιδιά με αναπηρία.

Όταν ερωτήθηκε σχετικά ο Υπουργός Παιδείας, δήλωσε ότι «οι αρχικές υποδείξεις των γιατρών είναι γνωστές: Τα ειδικά σχολεία δεν λειτουργούν». Ωστόσο, στην ερώτηση που δέχθηκαν τα δύο μέλη της επιστημονικής ομάδας, ξεκαθάρισαν ότι η εν λόγω σύσταση δεν προήλθε από αυτούς.

Ο Δρ. Κωστρίκης ανέφερε ότι ως επιστημονική επιτροπή δεν ερωτήθηκαν για το θέμα. Έδωσαν πολλές εξηγήσεις για πολλά άλλα θέματα, αλλά δεν ερωτήθηκαν για την συγκεκριμένη ομάδα. Αν τους ζητηθεί, πρόσθεσε, θα συζητηθεί το θέμα διεξοδικά και θα βγουν τα συμπεράσματα. Σε ακριβώς ίδιο μήκος κύματος, ο Δρ. Νικολόπουλος επανέλαβε πως δεν θυμάται να τέθηκε κάτι τέτοιο, παρόλο που το κομμάτι των σχολείων απασχόλησε πολύ την επιτροπή. Πρόσθεσε ότι, πολύ ευχαρίστως, εάν ζητηθεί η επιστημονική τους συμβουλή, θα τη δώσουν.

Σημειώνεται ότι το ίδιο είχε δηλώσει και ο Πέτρος Καραγιάννης σε μεσημβρινές τηλεοπτικές εκπομπές.

Send this to a friend