Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ Τσούπρος για ΑΕΚ Αθηνών: Το πριμ 50 ευρώ του Γκερέιρο, το κυνήγι της Original και ο φόβος για τη ζωή του (βίντεο)
Τσούπρος για ΑΕΚ Αθηνών: Το πριμ 50 ευρώ του Γκερέιρο, το κυνήγι της Original και ο φόβος για τη ζωή του (βίντεο)

Τσούπρος για ΑΕΚ Αθηνών: Το πριμ 50 ευρώ του Γκερέιρο, το κυνήγι της Original και ο φόβος για τη ζωή του (βίντεο)

Απίστευτες ιστορίες εξομολογήθηκε στο LarnakaSports ο πρώην κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ Αθηνών για τη διετία που φόρεσε την φανέλα της ομάδας (στο δεύτερο μισό της σεζόν φέτος αγωνίστηκε στην Ξυλοτύμπου).

Έζησε τον υποβιβασμό της ΑΕΚ στη Γ΄ Εθνική και μας μιλά για όσα απίστευτα βίωσε ο ίδιος και οι συμπαίκτες του.

Τα 50 ευρώ που έταξε πριμ στους συμπαίκτες του ο αρχηγός τότε Γκερέιρο, το τρέξιμο για να φύγει από το γήπεδο γα να σωθεί, οι φόβοι για τη ζωή του, ο Κέζος που στήριξε την ομάδα μαζί με άλλους, ο Τσιάρτας που τον εντόπισε, ο Σαβέσκι και πολλά άλλα που αξίζει να διαβάσετε…

Πώς προέκυψε η μεταγραφή στην ΑΕΚ;
“Στον Ασπρόπυργο ερχόταν ο Σαβέφσκι στους αγώνες και επειδή είμαι και ΑΕΚ, το έλεγα στον πατέρα μου ότι ερχόταν, αλλά δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου ότι ήταν για εμένα. Πέρασε ο καιρός πήγα στον Αστέρα Μαγούλας, φεύγει από την ΑΕΚ ο Σαβέφσκι και πάει ο Τσιάρτας ως τεχνικός διευθυντής. Στο πρώτο χρόνο με τον Αστέρα Μαγούλας, Γ Εθνική, βλέπω πάλι τον Τσιάρτα σε κάθε αγώνα στις κερκίδες, λέω κάτι γίνεται. Τελειώνει η σεζόν, στο τελευταίο παιχνίδι με περίμενε, μπήκα στο αυτοκίνητο του, μιλήσαμε, μου είπε σου έχω αυτές τις προτάσεις, μία από αυτές ήταν η ΑΕΚ και εγώ διάλεξα αυτήν”.

Στην ΑΕΚ πήγες στην δύσκολη χρονιά, αυτή που υποβιβάστηκε, πώς ήταν τα πράγματα εκείνη την σεζόν;
«Συνάντησα πολλές δυσκολίες, απειλές ότι φανταστείς. Ήταν ωραία εμπειρία, δούλευες διαφορετικά, όμως έπεσε η ομάδα».

Πως ένιωσες που ήσουν μέλος στην ομάδα που η ΑΕΚ έπεσε διαβάθμιση;
«Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον αγώνα με τον Πανθρακικό, εντός έδρας, που χάσαμε 0-1. Ήμουν τραυματίας και ήμουν εκτός αποστολής, είχα θλάση, έβλεπα τον αγώνα από την εξέδρα και μόλις δεχτήκαμε το γκολ, μπαίνουν οι οπαδοί μέσα στο γήπεδο και εκείνη τη στιγμή έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου, φοβήθηκα για την ζωή μου. Μόλις κατέβηκα κάτω, έφυγα πρώτος μπήκα στο αμάξι αμέσως και μου είπε ο αστυνομικός να μην σταματήσω πουθενά και να μην πάω σπίτι μου. Πήγα στον αδελφό μου και στον δρόμο δεν σταμάτησα πουθενά, ούτε στα διόδια».

Πώς ήταν τα πράγματα τον τελευταίο καιρό, όταν πλησίαζε ο καιρός για το μοιραίο;
«Φοβόμασταν, προς το τέλος, στο προπονητικό κέντρο, στα Σπάτα, βγαίναμε για προπόνηση και ερχόμασταν πρόσωπο με πρόσωπο με τους οπαδούς».

Υπήρξε κάποιο περιστατικό που έγινε με εσένα;
«Με εμένα όχι, αλλά με άλλα παιδιά ναι. Δεν θα πω ονόματα παικτών. Απλά μία φορά ένας παίκτης είχε κάνει μία χειρονομία στη Original, ήρθανε καμιά 50αρια άτομα με ακόντια μυτερά και με κλειδιά και τον κυνηγούσανε και του τα πετούσανε. Δύσκολες στιγμές».

Η διοίκηση της ΑΕΚ τι έκανε για όλα αυτά;
«Ήταν απόν δεν υπήρχε διοίκηση, ήμασταν μόνοι μας σε αυτόματο πιλότο».

Ποιος ήταν δίπλα στους ποδοσφαιριστές;
«Ο προπονητής μας ο Δέλλας, ο Μπορμπόγκης, ο Μπουρτζίκας και ο δικός σας ο Αντώνης Κέζος, μόνο αυτοί».

Η οικονομική κατάσταση πως ήταν εκείνο τον καιρό στην ΑΕΚ;
«Στην Α’ Εθνική έπεσε πολλή πείνα εκείνο τον καιρό. Όλοι οι ποδοσφαιριστές. Θυμάμαι είχε βγει ένας παίκτης μας που είχε μεγάλο συμβόλαιο και μας είπε, εάν κερδίζαμε τον συγκεκριμένο αγώνα θα δώσει 50 ευρώ στο κάθε παίκτη. Κερδίσαμε και όντως έβγαλε και έδωσε στον καθένα για να πάμε προπόνηση».

Αν θες να αποκαλύψεις και ένα όνομα;
«Ήταν από τους αρχηγούς της ΑΕΚ, ο Γκερέιρο, δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό το πράγμα».

Για τον Γιάννη Αραμπατζή και την στάση του για τότε.
«Εξαιρετικός άνθρωπος, οικογενειάρχης και πολύ καλός τερματοφύλακας. Ήταν κύριος μαζί μας ότι θέλαμε ήταν δίπλα μας».

Πως ήταν η νέα αρχή της ΑΕΚ, την επόμενη χρονιά;
«Μόλις μπήκε ο κ. Μελισανίδης στην ΑΕΚ, τα πράγματα φτιάξανε, 100 φορές πάνω από ότι ήμασταν στην Α’. Διαφορετική νοοτροπία, απαιτήσεις, τα πάντα. Ήμασταν επαγγελματίες, είχαμε το επαγγελματισμό στην Γ’ Εθνική που δεν είχαμε στην Α’.

Πως ήταν τα πράγματα εκείνο τον καιρό, μία μεγάλη ομάδα να βρεθεί σε ένα τόσο χαμηλό επίπεδο;
«Ίσως ήταν γραφτό να γίνει για να γίνει και το restart της ΑΕΚ για να ανεβεί ξανά στην κορυφή και το έκανε».

Για εσένα, πώς ήταν η δεύτερη σου χρονιά στην ΑΕΚ;
«Δεν είχα πολλές συμμετοχές, υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός, μεγάλα ονόματα με μεγάλα συμβόλαια, αρκετά καλοί παίκτες. Ήταν μεγάλη εμπειρία για εμένα».

Είσαι ευχαριστημένος από την πορεία σου στην ΑΕΚ;
«Από την πορεία μου ναι αλλά μπορούσα και καλύτερα».

Γιατί μετά την ΑΕΚ, δεν κατάφερες να κάνεις το κάτι παραπάνω, τι ήταν αυτό που έφταιξε;
«Εγώ! Δεν ρίχνω σε κάποιον ευθύνες, έκανα λάθος επιλογές. Αυτό που μπορούσα στο γήπεδο το έκανα. Ήταν κάποιες λάθος αποφάσεις σε κάποιες προτάσεις που είχα. Όμως δεν μετανιώνω για τίποτα. Είμαι καλά έχω την οικογένεια μου. Είμαι στην Κύπρο και φεύγω αύριο».

Εσύ πιστεύεις πήρες τις ευκαιρίες που μπορούσες να πάρεις στην Ελλάδα;
«Όχι γιατί πιστεύω ήμουν άτυχος. Σε ένα ματς, στο «Κλεάνθης Βικελίδης» παίζαμε με τον Άρη, μαρκάρω τον Πουλίδο μου ρίχνει αγκωνιά, πέφτω κάτω , είχα ήδη εγώ κίτρινη κάρτα και ο κ. Κάκος μου έβγαλε δεύτερη κίτρινη και με αποβάλει. Μπαίνει στο άλλο ματς ο άλλος στόπερ, ήταν καλός και μετά έξω εγώ. Για τα άλλα μετά την ΑΕΚ, φταίω εγώ».

Larnakaonline Sports

Send this to a friend