Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Για άλλες οκτώ μέρες ανανεώθηκε χθες από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας το διάταγμα κράτησης του 23χρονου, από τα Κλαυδιά, σχετικά με την ανθρωποκτονία της αδελφής του 21 χρόνων, που συνέβη στις 5 Μαῒου, στο σπίτι τους.

Ο ύποπτος έχει δώσει μέχρι σήμερα τρεις ανακριτικές καταθέσεις στην Αστυνομία, αλλά στην τελευταία του κατάθεση, η οποία λήφθηκε την περασμένη Τρίτη, διαφοροποίησε πλήρως τους ισχυρισμούς που πρόβαλε στις προηγούμενες καταθέσεις του.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, έχουν ληφθεί πέραν των 100 καταθέσεων από συγγενικά και φιλικά πρόσωπα του υπόπτου, από περιοίκους, από το εργασιακό περιβάλλον του θύματος, καθώς και από το στρατόπεδο, όπου υπηρετεί ως έφεδρος ο 23χρονος.

Παραλήφθηκε μεγάλος αριθμός τεκμηρίων, τα οποία αξιολογούνται και τυγχάνουν επιστημονικών εξετάσεων. Μέσα από την ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων φαίνεται να προκύπτουν κάποια νέα δεδομένα, γι’ αυτό και απαιτείται η λήψη νέων καταθέσεων, ενώ η Αστυνομία προτίθεται να υποβάλει αίτημα για έκδοση άρσης του απορρήτου της ιδιωτικής επικοινωνίας του 23χρονου.

Επίσης έχει ήδη προχωρήσει σε υποδείξεις σκηνών, ενώ αναμένεται να γίνουν κι επιπρόσθετες υποδείξεις σκηνών από τον ίδιο, μετά την διαφοροποίηση των ισχυρισμών του στην τελευταία ανακριτική του κατάθεση. Θα διενεργηθεί εκ νέου αναπαράσταση της τραγωδίας στη σκηνή, θα ανακριθεί ξανά ο ύποπτος και θα διερευνηθούν τυχόν νέοι ισχυρισμοί που θα προβάλει.

Ο νεαρός οδηγήθηκε στο δικαστήριο φορώντας… αλεξίσφαιρο, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ στο δικαστήριο βρέθηκαν οι γονείς και άλλα συγγενικά του πρόσωπα.

Μη παραδοχή και στις 24 κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν χθες ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας δήλωσε ο ισοβίτης Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, σε σχέση με τις απόπειρες φόνου επιχειρηματία τον περασμένο Φεβρουάριο στην Αγία Νάπα και του Κώστα Χαραλάμπους, άλλως Μαύρο, που διαπράχθηκε στις 27 Νοεμβρίου του 2019, στη Λάρνακα.

Συγκεκριμένα, εναντίον του ισοβίτη απαγγέλθηκαν κατηγορίες ότι συνωμότησε με 38χρονο από την Πάφο, για να διαπράξουν τους φόνους, για παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλων όπλων, πιστολιών κι εκρηκτικών υλών, ενώ αντιμετωπίζει και κατηγορίες που αφορούν συνομωσία για εμπορία δύο κιλών κάνναβης, αδικήματα που διαπράχθηκαν το 2019 στη Λευκωσία.

Επειδή η κατηγορούσα αρχή δεν πρόλαβε να παραδώσει στον Μαμαλικόπουλο όλο το μαρτυρικό υλικό που σχετίζεται με τις απόπειρες φόνου, το κακουργιοδικείο όρισε την υπόθεση για τις 6 ερχόμενου Ιουλίου.

Ο ισοβίτης επέλεξε, στο παρών στάδιο, να μην αντιπροσωπεύεται από δικηγόρο. Πριν από την απαγγελία των κατηγοριών, ο Ελλαδίτης παρέδωσε έγγραφο, στο οποίο απαριθμούσε εφτά λόγους ένστασης στο κατηγορητήριο της υπόθεσης, ενώ ο ίδιος επεξήγησε στο δικαστήριο τους λόγους της ένστασής του.

 

Και τέλος συνολικά εννέα πρόσωπα, υπό διερεύνηση για κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Τα εννέα άτομα νοσηλεύονται στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου, ενώ δεν υπάρχει κανένα άτομο στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Εν τω μεταξύ στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden, φιλοξενούνται σήμερα 55 άτομα, τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίηση τους.

Send this to a friend