Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Απορρίφθηκαν όλες οι ενστάσεις που ήγειρε ο Μαμαλικόπουλος κατά του κατηγορητηρίου
Απορρίφθηκαν όλες οι ενστάσεις που ήγειρε ο Μαμαλικόπουλος κατά του κατηγορητηρίου

Απορρίφθηκαν όλες οι ενστάσεις που ήγειρε ο Μαμαλικόπουλος κατά του κατηγορητηρίου

Μη παραδοχή και στις 24 κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν χθες ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας δήλωσε ο ισοβίτης Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, σε σχέση με τις απόπειρες φόνου του Κώστα Κρητικού τον περασμένο Φεβρουάριο στην Αγία Νάπα και του Κώστα Χαραλάμπους, άλλως Μαύρου, που διαπράχθηκε στις 27 Νοεμβρίου 2019, στη Λάρνακα.

Συγκεκριμένα, εναντίον του Μαμαλικόπουλου απαγγέλθηκαν κατηγορίες ότι συνωμότησε με τον 38χρονο από την Πάφο, για να διαπράξουν τους φόνους, ότι αποπειράθηκε να φονεύσει τους Κρητικό, Μαύρο και τους τέσσερις θαμώνες (τρία άτομα από το Αυγόρου και μία Ελλαδίτισσα) που δέχθηκαν τα πυρά στο καφεστιατόριο της οδού Κρύου Νερού, στην Αγ. Νάπα, για παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλων όπλων, πιστολιών κι εκρηκτικών υλών, ενώ αντιμετωπίζει και κατηγορίες που αφορούν συνομωσία για εμπορία δύο κιλών κάνναβης, αδικήματα που διαπράχθηκαν το 2019 στη Λευκωσία.

Επειδή η κατηγορούσα αρχή δεν πρόλαβε να παραδώσει στον Μαμαλικόπουλο όλο το μαρτυρικό υλικό που σχετίζεται με τις απόπειρες φόνου, το κακουργιοδικείο όρισε την υπόθεση για τις 6 ερχόμενου Ιουλίου, προκειμένου να παραδοθεί όλο το μαρτυρικό υλικό στον κατηγορούμενο και να έχει τον χρόνο να το μελετήσει.

Ο Μαμαλικόπουλος επέλεξε, στο παρών στάδιο, να μην αντιπροσωπεύεται από δικηγόρο. Πριν από την απαγγελία των κατηγοριών, ο Ελλαδίτης ισοβίτης παρέδωσε στο κακουργιοδικείο έγγραφο, στο οποίο απαριθμούσε εφτά λόγους ένστασης στο κατηγορητήριο της υπόθεσης, ενώ ο ίδιος επεξήγησε στο δικαστήριο τους λόγους της ένστασής του.

Μεταξύ άλλων, ο Μαμαλικόπουλος ζήτησε διαχωρισμό του κατηγορητηρίου, υποστηρίζοντας ότι οι κατηγορίες που συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτό αφορούν τρεις διαφορετικές υποθέσεις, που διαπράχθηκαν σε διαφορετικές ημερομηνίες κι επαρχίες.

Ωστόσο, οι ενστάσεις του Μαμαλικόπουλου απορρίφθηκαν από το κακουργιοδικείο, το οποίο έκρινε πως δεν υπάρχει οποιαδήποτε ελαττωματικότητα στο κατηγορητήριο, ούτε συντρέχουν λόγοι διαχωρισμού του, από την στιγμή που η κύρια μαρτυρία που στηρίζει όλες τις κατηγορίες, είναι η μαρτυρία του φερόμενου ως συναυτουργού του Μαμαλικόπουλου, δηλαδή του Χρυσάνθου.

«Με τον τρόπο αυτό θ’ αποφευχθεί κατάχρηση της δικαστικής διαδικασίας και θα διασφαλιστούν τα δικαιώματα του κατηγορουμένου, διότι θα έχει τη δυνατότητα ν’ αντεξετάσει τον ουσιώδη μάρτυρα για όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει», σχολίασε ο πρόεδρος του κακουργιοδικείου Νίκος Σάντης.

Νέος πάρεδρος του κακουργιοδικείου ορίστηκε η Αγγελική Κάρνου, σε αντικατάσταση του παρέδρου που είναι αδελφός με τον εξεταστή της υπόθεσης για την απόπειρα φόνου στην Αγ. Νάπα.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend