Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Αίτημα για έκδοση άρσης του απορρήτου της ιδιωτικής επικοινωνίας του 23χρονου
Αίτημα για έκδοση άρσης του απορρήτου της ιδιωτικής επικοινωνίας του 23χρονου

Αίτημα για έκδοση άρσης του απορρήτου της ιδιωτικής επικοινωνίας του 23χρονου

Για άλλες οκτώ μέρες ανανεώθηκε χθες από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας το διάταγμα κράτησης του 23χρονου, από τα Κλαυδιά Λάρνακας, σχετικά με την ανθρωποκτονία της αδελφής του, Μαρίας Χάρπα, 21 χρόνων, που συνέβη στις 5 Μαίου, στο σπίτι των δύο αδελφών.

Όπως κατέθεσε ο εξεταστής της υπόθεσης, ο ύποπτος έχει δώσει μέχρι σήμερα τρεις ανακριτικές καταθέσεις στην Αστυνομία, αλλά στην τελευταία του κατάθεση, η οποία λήφθηκε την περασμένη Τρίτη (12/5), διαφοροποίησε πλήρως τους ισχυρισμούς που πρόβαλε στις προηγούμενες καταθέσεις του.

Μεταξύ άλλων, ο 23χρονος παραδέχθηκε ότι αυτός απέκοψε τα μπροστινά φρένα πέδησης στο αυτοκίνητο της αδελφής του ως αντίποινο, διότι, όπως ισχυρίστηκε, είχε προηγηθεί καβγάς μεταξύ του ιδίου και της 21χρονης και η τελευταία του ξεφούσκωσε τα ελαστικά του δικού του αυτοκινήτου. Ερωτηθείς, ωστόσο, εάν με την πράξη του αυτή ήθελε να σκοτώσει την αδελφή του, ο ύποπτος απάντησε αρνητικά.

Η Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο ύποπτος είχε μεταβεί σε πρατήριο βενζίνης για να φουσκώσει τα ελαστικά του αυτοκινήτου του. Περαιτέρω, ο νεαρός παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα στην Αστυνομία ότι το πρωί της 5ης Μαῒου πήγε για βολή στη μονάδα όπου υπηρετεί ως έφεδρος της Ε.Φ., διότι φοβήθηκε μετά τη σύλληψή του.

Την ίδια δικαιολογία πρόβαλε στη μητέρα του για να μην πάει στη μάντρα να δουλέψει μαζί της. Εμμένει, όμως, στη θέση ότι ο θάνατος της Μαρίας ήταν ατύχημα και προκλήθηκε από την εκπυρσοκρότηση του όπλου του, το οποίο καθάριζε διότι έπαθε εμπλοκή. Ο βαλλιστικός έλεγχος έδειξε, όντως, ότι το όπλο είχε πάθει εμπλοκή.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, έχουν ληφθεί πέραν των 100 καταθέσεων από συγγενικά και φιλικά πρόσωπα του υπόπτου, από περιοίκους, από το εργασιακό περιβάλλον του θύματος καθώς και από το στρατόπεδο όπου υπηρετεί ως έφεδρος ο 23χρονος.

Παραλήφθηκε μεγάλος αριθμός τεκμηρίων, τα οποία αξιολογούνται και τυγχάνουν επιστημονικών εξετάσεων. Μέσα από την ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων φαίνεται να προκύπτουν κάποια νέα δεδομένα, γι’ αυτό και απαιτείται η λήψη νέων καταθέσεων, ενώ η Αστυνομία προτίθεται να υποβάλει αίτημα για έκδοση άρσης του απορρήτου της ιδιωτικής επικοινωνίας του 23χρονου.

Επίσης έχει ήδη προχωρήσει σε υποδείξεις σκηνών, ενώ αναμένεται να γίνουν κι επιπρόσθετες υποδείξεις σκηνών από τον ίδιο, μετά την διαφοροποίηση των ισχυρισμών του στην τελευταία ανακριτική του κατάθεση. Θα διενεργηθεί εκ νέου αναπαράσταση της τραγωδίας στη σκηνή, θα ανακριθεί ξανά ο ύποπτος και θα διερευνηθούν τυχόν νέοι ισχυρισμοί που θα προβάλει.

Ο νεαρός οδηγήθηκε στο δικαστήριο φορώντας… αλεξίσφαιρο, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ στο δικαστήριο βρέθηκαν οι γονείς και άλλα συγγενικά του πρόσωπα.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend