Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, που τοποθετήθηκε στην είσοδο αρτοποιείου στην Πύλα, ιδιοκτησία Τουρκοκύπριου, σημειώθηκε χθες τις πρωινές ώρες. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο υποστατικό.

Στη σκηνή έσπευσαν άνδρες του ΟΠΕ Λάρνακας και του ΤΑΕ, που απέκλεισαν την σκηνή και άρχισαν έρευνες. Προκλήθηκαν ζημιές μόνο στην προθήκη και στην είσοδο του αρτοποιείου.

Από τις εξετάσεις των πυροτεχνουργών διαπιστώθηκε ότι ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε με βραδύκαυστο πυραγωγό σχοινί. Δεν τραυματίστηκε οποιοδήποτε πρόσωπο, αφού τη συγκεκριμένη ώρα το αρτοποιείο ήταν κλειστό, ενώ οι υλικές ζημιές στο κτίριο δεν έχουν ακόμη υπολογιστεί.

Η επιχείρηση ανήκει σε Τουρκοκύπριο, ο οποίος προς το παρόν, σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν συνεργάζεται για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης. Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη.

Στο μεταξύ, για το περιστατικό στην Πύλα εξέδωσε ανακοίνωση η ΟΥΝΦΙΚΥΠ, με την οποία εκφράζει την ανησυχία της και ανακοινώνει πως θα αυξήσει τις περιπολίες της στο μεικτό χωριό.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε χθες διάταγμα κράτησης τριών ημερών εναντίον άνδρα ηλικίας 76 ετών από την επαρχία Λάρνακας για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με υπόθεση παράνομης καλλιέργειας φυτών κάνναβης.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν εννιά φυτά κάνναβης, ύψους από 10 μέχρι 45 εκατοστών.

 

Στο μεταξύ, χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, επέβαλε ποινές φυλάκισης σε πατέρα και γιο, από τη Λάρνακα, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι σε αδικήματα κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα άτομα.

Ο 26χρονος γιος καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση, ενώ ο 54χρονος πατέρας καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση, αφού κρίθηκε ένοχος μόνο σε κατηγορία που αφορά κατοχή ναρκωτικών.

Η σύλληψη πατέρα και γιου έγινε στις 7 περασμένου Φεβρουαρίου, όταν μετά από έρευνα στην οικία τους βρέθηκε ποσότητα ρητίνης κάνναβης.

Ο γιος είχε καταδικασθεί και στο παρελθόν για υπόθεση ναρκωτικών.

 

Και να κλείσουμε με το Νοσοκομείο όπου έντεκα πρόσωπα, υπό διερεύνηση για κορωνοϊό, νοσηλεύονται εκεί. Τα εννέα άτομα νοσηλεύονται στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου, ενώ δύο πρόσωπα βρίσκονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας χωρίς να είναι διασωληνωμένα, ενώ δεν υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

Εν τω μεταξύ στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden, στην Τερσεφάνου φιλοξενούνται σήμερα 57 άτομα, τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους.
Αργότερα σήμερα αναμένεται να γίνει εισαγωγή ενός ασθενούς στο Κέντρο Αποκατάστασης.

Send this to a friend