Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Τρία πρόσωπα, υπό διερεύνηση για κορωνοϊό, νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.
Τα δύο άτομα νοσηλεύονται στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου, ενώ ένα πρόσωπο βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας χωρίς όμως να είναι διασωληνωμένο.

Εν τω μεταξύ στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden, στην Τερσεφάνου φιλοξενούνται σήμερα 58 άτομα, τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίηση τους.

 

Στη σύλληψη 76χρονου από την επαρχία Λάρνακας, προχώρησαν χθες μέλη της ΥΚΑΝ Λάρνακας, όπου μετά από έρευνας, στην οικία του εντόπισαν δύο χειροποίητα τσιγάρα, τα οποία περιείχαν βιομηχανοποιημένο καπνό αναμεμειγμένο με φυτική ύλη κάνναβης, καθώς επίσης και μια μεταλλική θήκη καπνού, που περιείχε βιομηχανοποιημένο καπνό αναμεμειγμένο με φυτική ύλη κάνναβης.

Στην αυλή της οικίας του εντοπίστηκαν επίσης εννιά φυτά κάνναβης, ύψους από 10 μέχρι 45 εκατοστών.

 

Αύριο Πέμπτη αναμένεται να απαγγελθούν από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου, οι κατηγορίες εναντίον του ισοβίτη Δημήτρη Μαμαλικόπουλου, ο οποίος θα κληθεί να απαντήσει εάν παραδέχεται ή όχι στις κατηγορίες τόσο για την απόπειρα φόνου στην Αγ. Νάπα τον περασμένο Φεβρουάριο, όσο και για την απόπειρα φόνου κατά του Κώστα Χαραλάμπους, άλλως Μαύρος, που διαπράχθηκε τη νύχτα της 27ης Νοεμβρίου 2019 στη Λάρνακα.

Στο μεταξύ ο Μαμαλικόπουλος, ο οποίος παρουσιάστηκε χθες στο κακουργιοδικείο χωρίς δικηγόρο, καθότι ο συνήγορός του βρίσκεται στην Ελλάδα λόγω πανδημίας, καταχώρησε χθες στο Πρωτοκολλητείο του Δικαστηρίου Λάρνακας ένσταση κατά του κατηγορητηρίου της υπόθεσης, θεωρώντας το παράτυπο, αβάσιμο, αστήριχτο, καταχρηστικό και ότι η μαρτυρία είναι εκδικητική προς το πρόσωπό του.

 

Και τέλος να περάσουμε στα Φλαμίνγκο που παρόλο που έχει μπει ο Μάιος βρίσκονται στις Αλυκές της Λάρνακας και δεν λένε να φύγουν και αυτό εξαιτίας του ικανοποιητικού νερού που υπάρχει . Τα πανέμορφα αυτά αποδημητικά πουλιά φαίνεται να παρέμειναν στην Κύπρο από τον προηγούμενο χειμώνα.

Ο πληθυσμός των Φλαμίνγκο που καταφθάνουν στην Κύπρο έρχονται από το Ιράν και την Τουρκία και παραμένουν συνήθως στο νησί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, λόγω του καλού κλίματος και της πλούσιας τροφής που βρίσκουν στους υδροβιότοπους.
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια παράταση του χρόνου φυγής τους μέχρι και το τέλος Μαΐου.

Send this to a friend