Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Έτοιμα είναι τα νέα γήπεδα αντισφαίρισης, που κατασκευάστηκαν σε χώρο πίσω από το παλιό Κοινοτικό Κέντρο Λάρνακας.

Τις νέες εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης επιθεώρησε ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας, καθότι οι κατασκευαστικές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και αναμένεται ότι τις προσεχείς μέρες τα καινούργια γήπεδα θα παραδοθούν κι επίσημα στο Δήμο Λάρνακας.

Το έργο αυτό έγινε εφικτό μετά από αρκετές πιέσεις και παρεμβάσεις εκ μέρους του Δήμου Λάρνακας, με τη συμβολή του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και άλλων φορέων.

Η δημιουργία νέων γηπέδων τένις ανοίγει το δρόμο για ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού του Κιτίου, ένα μεγάλο μέρος του οποίου για δεκαετίες ολόκληρες παρέμενε θαμμένο κάτω από τα υφιστάμενα γήπεδα τένις.

Ο Δήμος Λάρνακας πραγματοποίησε τον τρίτο φετινό αεροψεκασμό στην περιοχή των Αλυκών (από τις Καμάρες μέχρι το Παρατηρητήριο Πουλιών παρά το Παττίχειο Αμφιθέατρο) για καταπολέμηση των κουνουπιών με τη χρήση βιολογικού σκευάσματος.

Λόγω της φετινής πολυομβρίας και τη μεταφορά οργανικών ουσιών στις Αλυκές δημιουργήθηκαν ιδανικές συνθήκες για πολλαπλασιασμό των κουνουπιών αλλά και των χειρονόμων.

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει το κοινό ότι οι έλεγχοι και οι ψεκασμοί των στάσιμων νερών θα συνεχιστούν τόσο με επίγεια όσο και εναέρια μέσα ώστε να μειωθεί η όχληση από τα κουνούπια αλλά και να προστατευθεί η Δημόσια Υγεία.

Και τέλος ο Κυπριακός Οργανισμός Αναπτύξεως Γης έχει προκηρύξει αρχιτεκτονικό διαγωνισμό με σκοπό να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή επίλυση του έργου «Συγκρότημα Κοινωνικής Κατοικίας στην Περιοχή Αγίου Νικολάου στο Δήμο Λάρνακας», το οποίο σε συνάρτηση με το κόστος κατασκευής που πρέπει να κυμαίνεται στα όρια που καθορίζει ο Διαγωνισμός, θα πρέπει να διακρίνεται από ποιότητα στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, καθώς και από κοινωνική και περιβαλλοντική συνείδηση.
Ο Διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη και λήγει στις 16 Ιουνίου του 2020.

Send this to a friend